Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Leg Psykolog, 50%, till Skolfam och Skolpsykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

I Falkenbergs kommun pågår just nu en unik satsning på förskolan och skolan, under namnet Utbildning Falkenberg. Varje barn och elev ska ges de bästa förutsättningarna till utbildning och lärande. Med en tydlig strategi och tre prioriterade fokusområden vill barn- och utbildningsnämnden göra bra förskolor och skolor ännu bättre och Falkenbergs kommun till en utbildningsplats i toppklass.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta på Skolfam (50%), tjänsten går att kombinera med skolpsykolog inom Barn- och elevhälsan. Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Skolfam: Arbetet med Skolfam är ett manualbaserat, systematiskt arbete med familjehemsvården, i samverkan mellan socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Skolfam i Falkenberg ingår i det nationella nätverket för Skolfam. Du bildar tillsammans med specialpedagog, barn- och familjehemssekreterare i familjehemsgruppen ett team/nätverk med syftet att skapa förutsättningar för familjehemsplacerade barn i grundskolan att lyckas i skolsammanhang utifrån sina individuella förutsättningar. Arbetet består bland annat av psykologiska kartläggningar, genomförande av utbildningsplan, uppföljningar, utbildningsinsatser och handledning. För ytterligare information om Skolfam, se www.skolfam.se.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna från skolsammanhang. Det är viktigt att du vill och kan arbeta i team och förstår vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du kan organisera, leda möten och arbeta bra med komplexa frågor samt har förmågan att lösa problem och hitta lösningar. Du ska ha god samarbetsförmåga samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt. Du ser vinster i att arbeta tvärprofessionellt i team och kunna tillföra psykologisk kunskap och erfarenhet genom konsultation, handledning, fortbildningar samt psykologiska utredningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, inte minst när det gäller förmåga att skapa positiva möten med både barn och vuxna. Du uppfattas som trygg, positivt närvarande och engagerad i din yrkesrollKörkort och tillgång till bil krävs. Arbetet medför resor till skolor och familjehem.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tidsbegränsad till: Tillsvidare

Tillträde: eller enligt överenskommelseIntervjuer kommer att ske den 4/6 på eftermiddagen.

Erfarenhet krävs

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Maria Nebel
Verksamhetschef för barn- och elevhälsa
0346-88 6296

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kontaktcenter
0346-88 60 00

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-30

Referensnummer: Buf 18/19-42

Sök tjänsten på offentligajobb.se

Övrigt

Inom våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (SFS 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.

Legitimation ska bifogas i ansökan, alt behörighetsgivande examen som berättigar dig till en legitimation.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan befintlig personal.

I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.

Kontakt