Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Vi söker två jourhem!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill fungera som jourhem med två platser för pojkar/flickor 0-18 år i Falkenbergs kommun tillsammans med din familj.

Ett jourhem är ett familjehem som med kort varsel kan ta emot barn eller ungdomar, som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina egna föräldrar. Barnet bor i jourhemmet en begränsad period, ofta under utredning och i väntan på ett familjehem.

Som jourhem måste en vuxen vara hemma på heltid. Du som är hemma blir anställd av Falkenbergs kommun. Du har möjlighet att få tjänstledighet upp till 3 år från ditt nuvarande arbete om du har en anställning i kommunen. Du har en fast månadslön och därtill en omkostnadsersättning för varje barn som är placerat i enlighet med Svenska Kommunförbundets riktlinjer.

Som jourhem erbjuds du utbildning, stöd i uppdraget samt grupphandledning tillsammans med de andra jourhemmen i Falkenbergs kommun.

Kvalifikationer

Du som vill stötta och hjälpa barn och ungdomar i en utsatt situation bör ha erfarenhet av att ta hand om andras barn, gärna yrkesmässigt. Om ni är fler i familjen är det viktigt att alla är överens om att bli jourhem är något ni vill göra, då hela familjen kommer att påverkas.

Vi söker dig/er som har engagemang, tålamod, tid, flexibilitet och möjlighet att erbjuda eget rum till två barn eller ungdomar. Som jourfamilj bör ni ha god förmåga att skapa en trygg bas för barnet och vara stabila och stresståliga.

Familjen som vill bli jourhem utreds genom hembesök och intervjuer. Vi inhämtar registerutdrag från polis, kronofogde, försäkringskassa och socialtjänst samt tar referenser.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Erfarenhet krävs

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson
Marie Ströbeck
Enhetschef
072-14 58 477

Kontaktperson
Annika Olling
Verksamhetsledare
072-24 32 941

Facklig företrädare
Fackliga företrädare
nås via kommunens kontaktcenter
0346- 88 60 00

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-28

Referensnummer: 3003-19

Sök tjänsten på offentligajobb.se

Övrigt

Visstidsanställning kan bli aktuell i det fall arbetstagaren redan är anställd i Falkenbergs kommun.

Läs mer

Kontakt