Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Bygglovschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vi har arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete, såväl yrkesmässigt som personligt.

Arbetsbeskrivning

Som bygglovschef i Falkenbergs kommun har du en ledande roll i vår samhällsbyggnadsprocess och bidrar i hög grad till kommunens utveckling med fokus på hållbar tillväxt.

Som bygglovschef leder du kommunens bygglovsenhet. Du är ansvarig inför bygglovsnämnden och rapporterar till kommunchef. Du ingår även i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp.

Bygglovsenheten består av 16 engagerade och kunniga medarbetare som arbetar med lov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, inspektioner, tillsyn, bostadsanpassning och administration. Då gruppen har gott om spetskompetens arbetar du med övergripande och långsiktiga frågor men är också en del av den dagliga verksamheten och stöttar kollegorna i principfrågor.

I utvecklingsarbetet ingår det att omvärldsbevaka och samarbeta i samhällsbyggnadsfrågor lokalt, regionalt och på riksnivå. I det kommunövergripande arbetet bidrar du med kunskap, engagemang och helhetssyn för hela kommunens utveckling.

För rätt person finns möjligheten att växa in i rollen även som stadsarkitekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och god erfarenhet från ansvarsområdet samt samhällsbyggnad och arkitektur. För att lyckas i rollen krävs god kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du har erfarenhet av att leda en organisation i utveckling och förändring och är trygg med att företräda en verksamhet och att bedriva myndighetsutövning. Du har tidigare erfarenhet av att ansvara för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö.

Vi söker dig med goda ledaregenskaper, som är trygg i dig själv och nyfiken på din omgivning. Du har förmåga att ta tillvarata medarbetarnas samlade kompetens och ditt engagemang smittar av sig. Du är van att arbeta med digitalisering och förbättringsarbete. Du förstår betydelsen av god service i de många kundrelationer som du och dina medarbetare har. Det är också viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk och har en god administrativ förmåga.

Vi vill att du kan lyfta blicken och har helheten för ögonen i vår samhällsbyggnadsprocess. Du har många kontakter externt och internt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Erfarenhet krävs

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Per Synnes
Chefsrekryterare
070-299 15 30
per.synnes@falkenberg.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare
nås via kommunens kontaktcenter
0346- 88 60 00

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-01

Referensnummer: A895460 - 2019

Sök tjänsten på offentligajobb.se

Övrigt

För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare, telefon: 070-299 15 30, e-post: per.synnes@falkenberg.se Det går bra att ringa även utanför ordinarie arbetstid.Falkenberg är en kommun på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Läs mer

Kontakt