Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

SKOLPSYKOLOG , Centrala barn-och elevhälsa i Falkenberg

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

I Falkenbergs kommun pågår just nu en unik satsning på förskolan och skolan, under namnet Utbildning Falkenberg. Varje barn och elev ska ges de bästa förutsättningarna till utbildning och lärande. Med en tydlig strategi och tre prioriterade fokusområden vill barn- och utbildningsnämnden göra bra förskolor och skolor ännu bättre och Falkenbergs kommun till en utbildningsplats i toppklass.

Arbetsbeskrivning

Målet för elevhälsoarbetet är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och vara ett stöd på olika nivåer för att skapa lärmiljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsans organisation i Falkenberg består av en tvärprofessionell central barn- och elevhälsa (CBEH) och lokala elevhälsoteam. Elevhälsans olika kompetenser skall samverka och är en viktig del i enheternas systematiska kvalitetsarbete. Vi vill skapa en hållbar organisation som gynnar samverkan och likvärdighet när det gäller tillgång på stöd i kommunens förskolor och skolor.

Nu behöver vi ytterligare en skolpsykolog som kan vara med i vårt gemensamma arbete för att utveckla elevhälsarbetet i en förebyggande och hälsofrämjande riktning i kommuners förskolor och skolor. Med dig blir vi fyra skolpsykologer som fördelar skolor och förskolor utifrån geografiska ansvarsområden. Som skolpsykolog deltar du kontinuerligt vid EHT möten.I egenskap av skolpsykolog kommer du att utgöra en viktig del i arbetet för att utveckla elevhälsoarbetet inom kommunens förskolor och skolor där ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv är en viktig del av ditt uppdrag. Du ingår i kommunens centrala tvärprofessionella barn och elevhälsoteam (CBEH) och samarbetar med skolledare och lokala elevhälsoteam för att gynna alla elevers lärande, utveckling och hälsa.

Rollen som skolpsykolog innebär ett utmanande arbete där du skall arbeta på individ, grupp- och organisationsnivå. Exempel på arbetsuppgifter är:handledning/konsultation utbildning till personaldelta i skolornas Elevhälsoteam (EHT)psykologiska bedömningar gällande intellektuell funktionsnedsättning

I ditt uppdrag kan ingå representation i tex. Närvarogrupp, Fördjupad samverkan, Särskolans mottagningsteam eller medicinskt ledningsansvar. Allt utifrån ditt intresse och erfarenhet.

Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande tjänst där du får vara med och påverka.Du får möjlighet till extern handledning i psykologgruppen och stora möjligheter att påverka ditt arbete inom ramen för flextidsavtalet. Flera av dina kollegor pendlar gärna hit från andra kommuner och för det har vi hittat flexibla lösningar.

Låter det som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

• Leg. psykolog.• Erfarenhet av handledning, utredningsarbete är meriterande.• Erfarenhet av arbete inom förskola/skola är önskvärt.• B-körkort är ett krav, tillgång till polbil

Du har god förmåga att kommunicera och förmedla elevers behov och förutsättningar till berörda. Du arbetar effektivt med komplexa frågor och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Då rollen innebär många olika kontakter, såväl interna som externa, är bemötande och samarbetsförmåga viktiga aspekter. Ett konsultativt arbetssätt ser vi som en självklarhet i denna tjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tidsbegränsad till: Tillsvidare

Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelseIntervjuer sker löpande

Erfarenhet krävs

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kontaktcenter
0346-88 60 00

Kontaktperson
Åse Bülow
Verksamhetschef
076-6970252

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-30

Referensnummer: Buf 19/20-3

Sök tjänsten på offentligajobb.se

Övrigt

Inom våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (SFS 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.

Legitimation ska bifogas i ansökan, alt behörighetsgivande examen som berättigar dig till en legitimation.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan befintlig personal.

I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.

Kontakt