Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Kartvy över Tröingeberg.

Klart var ny skola ska ligga

Nu är det klart var den nya skolan på Tröingeberg ska ligga. En majoritet av politikerna i kommunstyrelsen vill se en ny skola öster om Österleden. Område 4 i kartbilden.

Falkenbergs kommun växer och genomför därför stora investeringar inom skolan under de kommande åren. Ett av nybyggnadsprojekten är en helt ny skola på Tröingeberg. Allianspolitikerna i kommunstyrelsen vill att Falkenbergs kommun nu går vidare med att planera för F-6-skola öster om Österleden, där vägen möter Erik Falks väg. (Område 4 på kartbilden.)

Planen är att skolan ska byggas så snart som möjligt. Falkenbergs kommun äger marken i området.

Möjlighet för 7-9-skola

Politikerna vill också att tjänstemännen, genom planarbetet, gör det möjligt att också bygga idrottshall, förskola och ytterligare en skolbyggnad för årskurserna sju och nio. Men dessa byggnader skulle kunna byggas vid ett senare tillfälle.

Ingen politisk enighet

Socialdemokraterna och Miljöpartiets representant i kommunstyrelsen vill hellre se en F-6-skola på ett annat område i Tröingeberg, område 6 på kartbilden. S och Mp vill inte att årskurserna 7-9 ska ha sin skola på samma plats. Istället vill de att barn- och utbildningsnämnden tittar en gång till på sitt lokalprogram för att se hur kommunen kan möta behovet av årskurserna 7-9 i stadsområdet.

Omröstning avgjorde frågan

Placeringen av den nya skolan fick avgöras genom votering. I omröstningen röstade partierna i Alliansen för att område 4. S och MP röstade för område 6. Allianspartierna kunde genom sin majoritet få igenom beslutet. Sverigedemokraternas representant i kommunstyrelsen var inte på plats och deltog därför inte i omröstningen.

 

Sidan uppdaterad: 2018-01-22