Flera klubbar får marknadsföringsbidrag

Flera klubbar i Falkenberg får marknadsföringsbidrag från kommunen. Det beslutade kommunstyrelsen under tisdagen den 5/12. Motprestationen är bland annat att marknadsföra Falkenberg som plats, till exempel genom att ha Falkenberg i namnet.

Falkenbergs kommun har under flera år gett ett antal idrottsföreningar i Falkenbergs kommun ett marknadsföringsbidrag, kallat elitbidrag. Varje år ses avtalen över och godkänns av kommunstyrelsen.

Oförändrade bidrag

Falkenbergs FF, Falkenbergs Volleybollklubb och Falkenbergs BTK får, precis som förra året, 300 000 kronor vardera. BKF Falkenberg Bowling får 40 000 kronor.

IF Böljan får två alternativ

IF Böljan får till nästa år 200 000 kronor av Falkenbergs kommun. Om föreningen kan få in Falkenberg i sitt lagnamn kan elitbidraget i stället bli 300 000.

I avtalet som har gällt för i år har IF böljan fått 300 000 kronor. I det beslutet tryckte Falkenbergs kommun på vikten av att få in Falkenberg i elitettan-lagets namn. Eftersom laget exponeras nationellt är det viktigt att laget också tydligt förknippas med platsen Falkenberg, för att det ska vara motiverat med den högre ersättningen.

Sidan uppdaterad: 2017-12-05