Falkenberg kan få pris för sitt arbete med digitalisering

Är Falkenbergs kommun Sveriges digitaliseringskommun 2017? Kommunen är en av fem nominerade på årets upplaga av Kvalitetsmässan i Göteborg. Vinnaren koras den 14 november.

Den 14-16 november anordnas Kvalitetsmässan i Göteborg. Det är Europas största konferens och fackmässa inom verksamhets- och samhällsutveckling.

En av fem nominerade

I år är Falkenbergs kommun nominerad till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun 2017 tillsammans med kommunerna i Uppsala, Stockholm, Kungsbacka och Karlskrona.

– Vi är oerhört glada och stolta över den här nomineringen. Det är en bekräftelse på att vi tänker rätt när det kommer till digitaliseringen inom vård och omsorg. Jag vill särskilt lyfta fram våra fantastiska medarbetare inom hemtjänsten och på våra särskilda boenden som möjliggör den här utvecklingen. Utan dem hade det här inte varit möjligt, säger Birgitta Lomander Johansson, chef för socialförvaltningens IT-avdelning.

Engagerad personal

Socialförvaltningen är en av de förvaltningar i Falkenbergs kommun där digitaliseringen fått stor genomslagskraft – detta mycket tack vara engagerad personal ute i verksamheterna som tagit sig an den nya tekniken och implementerat den i det dagliga arbetet.

Samtlig personal inom hemtjänsten arbetar i dag med mobil informationshantering. Planeringen av besök sker i programmet Kompanion och i Intraphone dokumenterar och hittar de all information om brukaren. Både personal inom hemtjänst och särskilt boende använder tjänsten Appva för att signera vårdinsatser digitalt.

Digitaliseringen sprider sig

I dagsläget arbetar förvaltningen även för fullt med att digitalisera nyckelgömmorna ute hos varje brukare. På Boken har man också installerat det digitala verktyget Sekoia, planeringsskärmar som är ett redskap för personal, brukare såväl som för anhöriga.

På Solhaga provar de att dokumentera på samma sätt som hemtjänsten.

– Digitaliseringen handlar både om att kvalitetssäkra arbetet och att minska stress hos personalen. Redan nu kan vi se stora vinster med det här sättet att arbeta, säger Birgitta Lomander Johansson.

Vinnaren tillkännages under mässans invigningsgala på Göteborgs-Operan den 14 november.

Sidan uppdaterad: 2017-11-07