Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Falkenbergs kommun bygger nytt i Slöinge och Långås

Under hösten bygger Falkenbergs kommun en ny förskola i Slöinge och nya förskole- och skollokaler i Långås. Den 27/9 gav kommunfullmäktige klartecken för de två projekten.

Falkenbergs kommun växer och genomför därför stora investeringar inom skolan under de kommande åren. Sedan tidigare har byggprojekten i Långås och Slöinge varit inplanerade men i samband med upphandlingen har kostnaden för de två projekten ökat. För att kunna starta behövde kommunfullmäktige ge klartecken, något som de alltså gjorde den 27/9.

Det här bygger vi

Långåsskolan
På skolans tomt bygger vi en ny byggnad som innehåller tre klassrum, två slöjdsalar, tre förskoleavdelningar samt kök och matsal. Den totala projektbudgeten utökas från 48,7 miljoner kronor till 50,7 miljoner kronor. Lokalerna beräknas vara klara till början av 2019. Arbetet påverkar inte gården där barnen leker idag.

Slöinge förskola
I Slöinge bygger vi en helt ny förskola på Alsins väg. Den nya förskolan kommer att innehålla sex avdelningar. När lokalerna är klara samlar vi alla kommunala förskolor i Slöinge i den nybyggda lokalen. Kostnaden för projektet beräknas bli 49 miljoner kronor, vilket är en ökning med 7,5 miljoner kronor från den tidigare projektbudgeten. Lokalerna beräknas vara klara till början av 2019.

Het byggmarknad ger ökade kostnader

Att det har blivit dyrare än först beräknat har flera orsaker. Den främsta orsaken är att priserna inom byggbranschen har ökat det senaste året. Detta till följd av att flera andra kommuner genomför flera stora projekt.

Arkitektbild på den nya förskola i Slöinge

Arkitektbild på den nya förskola i Slöinge

Sidan uppdaterad: 2017-09-28