Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Jörgen Frostlund avslutar sin tjänst som chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenbergs kommun. Jörgen Frostlund har jobbat som skolchef i Falkenberg sedan januari 2016.

I Falkenbergs kommun är det kommunstyrelsen som ansvarar för rekryteringen av kommunens förvaltningschefer. Mari-Louise Wernersson är kommunstyrelsens ordförande:

- Vi är överens om att gå skilda vägar. Jörgen är mycket kunnig inom sitt område och har verkligen satt utbildningsfrågan på agendan, men vi ser olika på Falkenbergs utveckling.

- Överenskommelsen har skett i dialog, säger Per Svensson, oppositionsråd i kommunstyrelsen.

Under sin tid som skolchef i Falkenberg har Jörgen Frostlund på uppdrag av sin politiska nämnd lett ett offensivt utvecklingsarbete för bättre utbildningskvalitet. Under det senaste året har nämnden bland annat beslutat om stora investeringar i nya och upprustade skolor. Man har även genomfört nya satsningar på tvålärarsystem och co-teaching.

- Vi i Falkenberg har under Jörgens ledning lagt grunden till en mycket bra och genomtänkt utbildningssatsning. Detta utvecklingsarbete kommer vi självklart att fortsätta med. Vårt fokus är att göra bra förskolor och skolor ännu bättre och Falkenbergs kommun till en utbildningsplats i världsklass, säger Kerstin Angel, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Falkenbergs kommun kommer inom kort att inleda rekryteringen av en ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Under en övergångsperiod kommer kommunchef Charlotte Johansson att gå in som tillförordnad chef för förvaltningen.

Sidan uppdaterad: 2017-09-04