Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Två kvinnor sitter på Stortorget i Falkenberg och surfar på sina mobiler. Det är sommar ute.

En stor del av våra besökare på webben går in via mobilen eller läsplattan.

Ny webbplats ska ge ännu bättre service

Nu är Falkenbergs kommun igång med att ta fram en ny kommunal webbplats. Utvecklingen inom webb och digitala tjänster går framåt och det finns mycket vi kan förbättra på vår nuvarande webb för att den ska bli mer användarvänlig och för att du ska få bra service dygnet runt. Vi kommer att lansera den nya webben våren 2018.

Vår ambition är att:

  • Informationen på vår webbplats ska vara relevant, lätt att förstå och enkel att hitta
  • Det ska vara enkelt för dig att använda mobiltelefonen eller läsplattan när du besöker vår webbplats

Kortfattat vill vi att vår nya webbplats ska vara så tillgänglig som möjligt för så många som möjligt.

Fokus på kommunens verksamheter

Den nya webbplatsen – som vi kallar servicewebben – kommer att fokusera på Falkenbergs kommun som organisation och bara innehålla information som rör kommunens verksamheter. Detta betyder att en del av den information som nu ligger under fliken ”Uppleva & Göra” kommer att försvinna. Information om evenemang och besöksmål hittar du istället på Destination Falkenbergs webbplats: www.falkenberg.selänk till annan webbplats

Vi vill involvera invånare och företagare

Under arbetets gång kommer vi att involvera invånare och andra verksamma i kommunen genom till exempel fokusgrupper, kundresor och användartester.

Vi har redan pratat med en del falkenbergare för att se vilka behov som finns, men vi vill gärna prata med fler. Om du vill kan du anmäla dig till vår testpanel, medverka i ett testlänk till annan webbplats att hitta information på ett enklare sätt, eller så kan du helt enkelt bara tycka till om kommunens webbplats. Svaren ger oss värdefull information om varför du kontaktar oss på webben, hur du upplever ditt besök och hur vi skulle kunna göra ditt besök bättre.

Följ arbetet på nya bloggen

Om du vill följa arbetet med den nya webben kan du göra det på vår blogg ”Ny servicewebb” som du hittar på kommunblogg.falkenberg.se/servicewebblänk till annan webbplats.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar om kommunens nya webbplats, kontakta då Magnus Österhult, som leder projektet. Du når honom genom att ringa 0346-88 58 90 eller mejla till magnus.osterhult@falkenberg.se

 

Sidan uppdaterad: 2017-06-16