Oinloggad
Nyhet
Startsida Falkenbergs kommun

Mari-Louise Wernersson slutar som kommunstyrelsens ordförande efter valet 2018

Efter snart tolv år som kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun meddelar nu Mari-Louise Wernersson att hon inte kommer att kandidera för en ny mandatperiod på kommunnivå. Hon kommer istället att satsa på riksdagsvalet och hoppas bli riksdagsman för Halland efter valet 2018.

Mari-Louise Wernersson, kommunråd Falkenberg

Mari-Louise Wernersson kommer inte att ställa upp som kandidat för omval i kommunvalet 2018. Det meddelade hon vid en presskonferens i Stadshuset idag. Istället vill hon satsa på en nominering till riksdagen.

- Jag är så tacksam för det stöd och förtroende som jag har haft under åren som kommunråd i Falkenberg, men efter valet är det andra krafter i centern som behöver ta vid. Det var inte min plan att hoppa in som kommunråd från första början, men det har varit en fantastiskt givande och kul tid. Nu vill jag ta mina erfarenheter till riksdagen.

Mari-Louise Wernersson har varit med och vunnit Falkenbergs kommunval tre gånger och gör nu sitt tolfte år som kommunstyrelsens ordförande, vilket är rekord i kommunen sedan kommunsammanslagningen 1971.

- Det är självklart känslosamt att fatta detta beslut. Jag vill gärna fortsätta med politik men utifrån ett nytt perspektiv. Jag har verkligen trivts som kommunråd och är så stolt över det vi åstadkommit i Falkenberg. Jag sitter kvar mandatperioden ut, och med ett och ett halvt år kvar på min post finns det fortfarande mycket som jag vill hinna med och genomföra innan det är dags för nya utmaningar.

Utöver sitt uppdrag som kommunråd i Falkenberg sitter Mari-Louise Wernersson i Centerpartiets partistyrelse och dess verkställande utskott under ledning av partiledare Annie Lööf.

I maj inleder Centerpartiet i Falkenberg sin nomineringsprocess för att hitta en ny kandidat. Frågan om nomineringen kommer avgöras av nomineringsstämman i november.

Sidan uppdaterad: 2017-03-29