Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs kommun på ny webbadress

Nu flyttar Falkenbergs kommun sin webbplats till ny adress. Nu når du kommunens webbplats på: kommun.falkenberg.se. På falkenberg.se har Falkenberg som plats att lyftas fram, en webbplats som drivs av Destination Falkenberg.

Kommunorganisationens webb kommer precis som tidigare fokusera på samhällsinformation kopplat till kommunens uppdrag inom samhällsutveckling, service och demokrati. Information kring detta hittar du fortsättningsvis på kommun.falkenberg.se.

– Här i Falkenberg har det varit ett självklart val att lyfta fram platsen. Vår kommunala service är fortfarande en viktig del av platsen och platsens attraktivitet, men det är inte vår verksamhet som ska vara i skyltfönstret. Falkenbergs domänbyte blir därför symboliskt viktigt och vi hoppas att fler kommuner tar efter, säger Monica Klingborg, kommunikationsstrateg vid Falkenbergs kommun.

FBG Falkenberg - webbplats för invånare och besökare

Skärmdump på FBG Falkenbergs sida som man hittar på adressen falkenberg.se

På platsens nya hemsida kommer du kunna få tips och information om Falkenberg med fokus på det som händer och vad som finns att upptäcka och uppleva.

– Vår ambition är att vår nya hemsida skall förenkla vardagen oavsett om du är kommuninvånare eller besökare, säger Fredrik Janson, vd på det kommunala bolaget Destination Falkenberg.


Frågor och svar om webbplatsflytten

Kan jag fortsätta att mejla till kommunanställda på deras vanliga mejladresser. De anställdas mejl kommer att fungera precis som innan. De flesta adresser är uppbyggda på följande sätt: förnamn.efternamn@falkenberg.se. Du kan alltid nå Kontaktcenter som kan hjälpa dig. Kontaktcenter@falkenberg.se

Kommer medborgarna att hitta till Falkenbergs kommuns hemsida?
En stor del av den trafik som kommer till Falkenbergs kommuns webbplats går genom länkar och sökmotorer som Google. Denna länkning kommer att fungera även i fortsättningen. Om en besökare skriver in falkenberg.se i webbläsaren kommer de till FBG Falkenberg. På sidan finns länkar som leder till Falkenbergs kommuns hemsida.

Varför flyttar vi kommunens webbplats överhuvudtaget?
Falkenbergs kommun som verksamhet är inte samma sak som Falkenberg som geografisk plats. Därför är det mer logiskt att vårt bästa skyltfönster, falkenberg.se, marknadsför platsen som helhet och inte endast kommunens service som det varit tidigare.

Finns det andra kommuner som har gjort något liknande?
Det finns ett antal kommuner. Motala är ett exempel där platsen finns under Motala.se och du når den kommunala webbplatsen på motala.se/kommun.

Sidan uppdaterad: 2017-02-01