Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Beslut i kommunstyrelsen om budget och fotboll

Budget, fotboll, hotellbesked och investeringar i hamnen. Det var några av ärendena som kommunstyrelsen tog beslut i under tisdagen (8/11).

Kommunstyrelsen klubbade igenom Alliansen+ budgetförslag. Alliansen+ budgetförslag ställdes mot Socialdemokraternas budgetförslag och Sverigedemokraternas budgetförslag. Budgetdiskussionen går nu vidare till kommunfullmäktige som har det sista ordet.

Läs mer om Alliansen+ budgetförslag

Läs mer om oppositionens budgetförslag

IF Böljan får elitbidrag

IF Böljan får ett så kallat elitbidrag från Falkenbergs kommun. Bidraget är ett marknadsföringsbidrag och ligger på 300 000 kronor. Motprestationen är bland annat att damlaget lägger in Falkenberg i sitt namn. Under hösten avancerade laget till Elitettan, den näst högsta serien för fotboll för damer.

Samma ekonomiska bidrag får även Falkenbergs FF, Falkenbergs VBK och Falkenbergs BTK som har elitverksamhet. Även BKF Falkenberg bowling får ett elitbidrag från Falkenbergs kommun, detta ligger på 40 00 kronor.

Planbesked om hotellbygge i Ullared

Kommunstyrelsen gav under tisdagen kommunens tjänstemän i uppdrag att inleda ett planarbete i Ullared. Bakgrunden är att Gekås planerar för att bygga ett till nytt hotell intill det nuvarande hotellet. Det nuvarande hotellet ligger i korsningen till väg 153 och Danska vägen. Planen är att den nya hotellbyggnaden ska byggas på andra sidan Danska vägen.

Kommunstyrelsen positiv till hamninvesteringar

En majoritet av politikerna i kommunstyrelsen ställer sig positiva till Falkenbergs terminal AB:s miljoninvesteringar i yttre hamnen. Enligt Falkenbergs terminal AB är investeringar nödvändiga för att kunna säkerställa arbetstillfällen i hamnen.

Anledningen till att det investeringarna har blivit en kommunal fråga är att Falkenbergs kommun och Falkenbergs näringslivsbolag tillsammans äger den mark där Falkenbergs terminal AB idag har sin verksamhet. När Falkenbergs terminal AB vill göra stora investeringar behöver dessa godkännas av den kommunala organisationen. Detta eftersom bolaget har rätt att få ekonomisk ersättning om det skulle bli uppsagda från marken.

Frågan går nu vidare till kommunfullmäktige för slutligt beslut.

Sidan uppdaterad: 2016-12-06