Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Besök från kommunens systerstad i Kina

Under tisdagen var en delegation från Falkenbergs kinesiska systerstad Shijiazhuang på besök hos Falkenbergs kommun. På schemat stod bland annat diskussioner kring infrastruktur och stadsutveckling.

Sedan flera år tillbaka har Falkenbergs kommun ett samarbete med staden Shijiazhuang i Kina. Representanter från städerna har träffats kontinuerligt över åren. Vid besöket i Falkenberg var frågor om infrastuktur, hållbara transporter och stadsutveckling på agendan.

– Det här är utvecklingsområden som är aktuella på många platser och det är givande att ta del av andras tankar och erfarenheter i dessa frågor, säger Mari-Louise Wernersson, C, kommunråd och styrelseordförande i Falkenbergs Näringsliv AB.

Fortsatta diskussioner om turism

I våras var representanter från de kommunala bolagen Falkenbergs Näringsliv och Destination Falkenberg på besökt i Shijiazhuang. Då var det bland annat fokus på ett fördjupat turismsamarbete.

– Samtalen om ett turismsamarbete fortsätter och i samband med besöket här har vi haft ett bra tillfälle att visa upp vår kommun, säger Mari-Louise Wernersson.

Sidan uppdaterad: 2016-09-28