Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Göran Janko tar över som ordförande i Falkenberg Energi

Göran Janko, M, blir ordförande i Falkenberg Energi. Det beslutade Falkenbergs kommunfullmäktige under tisdagskvällen.

Göran Janko har suttit i styrelsen för Falkenberg Energi under hela mandatperioden och har varit tillförordnad ordförande sedan Ingemar Stridh, M, lämnade posten i slutet av januari.

Kommunfullmäktige var tydliga i sitt beslut att utse Göran Janko till styrelseordförande i Falkenbergs energi. Eftersom Falkenbergs energi är ett av kommunalt bolag är det kommunfullmäktige som utser bolagets styrelse.

Det var i slutet av januari som kommunfullmäktige meddelade att de inte hade förtroende för Ingemar Stridh, M, som ordförande för kommunens energibolag Falkenberg Energi. Bakgrunden till misstroendet var det avtal som Ingemar Stridh skrivit med bolagets före detta vd Britt-Marie Johansson angående ett avgångsvederlag. Moderbolaget Stadshus AB hävdar att avtalet tecknats utan dialog med moderbolaget och att avtalet gick emot ägardirektiven.

Under tisdagen meddelade även de socialdemokratiska styrelseledamöterna Kjell Nilsson, Stig Bengtsson och Anders Emanuelsson att de lämnar sina poster i Falkenberg Energi i samband med bolagsstämmaren senare i vår.

Sidan uppdaterad: 2016-03-29