Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Nya perspektiv med mingel under Näringslivsdagen 2016

Nya perspektiv gavs och nya kontakter skapades när 900 hundra personer från Falkenbergs näringsliv igår samlades i Falkhallen på Näringslivsdagen.
– Just att man får möjlighet och mingla är väldigt viktigt och något som efterfrågas, säger Helene Stålbom, som sitter i styrelsen för intresseorganisationen Näringslivet Falkenberg som arrangerar dagen.

När Näringslivsdagen igår firade 10 år var det många perspektiv som belystes i Falkhallen. Med perspektiv som utvecklar var också rubrik och tema för dagen. Det var alltifrån det politiska läget, den digitala revolutionen som pågår till vikten av att hitta glädjen i det dagliga arbetet. Bland föreläsarna fanns bland annat Mikael Damberg, S, näringslivs- och innovationsminister, Emma Igelström, tidigare elitsimmerska, samt framtidsanalytikern Troed Troedsson.

Under Näringslivsdagen är även pauserna mellan föreläsningarna viktiga:

– För mig handlar den här dagen väldigt mycket om att man träffar nya människor och att vi samlas kring något gemensamt. Alla här vill att Falkenberg ska utvecklas och må bra – och det gör vi när staden och näringslivet mår bra, säger Jan Wallberg, vd Gekås.

På plats fanns också Falkenbergs kommuns blivande kommunchef, Charlotte Johansson, som börjar sin tjänst i augusti:

– Jag har fått en jättebra känsla av Falkenberg. Det är ett sprudlande näringslivsklimat här. Det är i näringslivet vi hittar jobben och vi behöver ett blomstrande näringsliv för att lyckas som kommun. För att Falkenberg även i framtiden ska ha ett bra näringslivsklimat är det viktigt att det finns ett bra samarbete mellan kommunen och näringslivet. För mig är det väldigt viktigt att man genuint lyssnar på varandra. Jag brinner för att skapa delaktighet. När det finns delaktighet ger det förändringar som kan gro och växa, säger hon.

Sidan uppdaterad: 2016-03-03
Helene Stålbom, arrangör Näringslivet Falkenberg

Helene Stålbom, arrangör Näringslivet Falkenberg

Jan Wallberg, VD Gekås

Jan Wallberg, VD Gekås

Charlotte Johansson, tillträdande kommunchef

Charlotte Johansson, tillträdande kommunchef