Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenberg prisas för svenska råvaror i sina kök

Idag fick Falkenbergs kommun lite extra uppmärksamhet för sitt sätt att jobba med svenska råvaror i sina kök.

Det är branschorganisationen Svensk Fågel som är ute på turné för att tacka kommuner som serverar en stor andel kyckling och kalkon från svenska bönder.

- Med hela 99% svensk kycklingråvara på menyn är Falkenberg ett föredöme. Som boende i Falkenberg kan du vara stolt över din kommun, säger Maria Donis, VD på Svensk Fågel.

Tackceremonin och diplomöverlämnandet skedde idag på restaurang KokBoken på Bokens äldreboende, passande nog lagom till lunch då det serverades kycklingsoppa på menyn.

- För oss i Falkenberg är det viktigt med bra råvaror. Vi ställer tuffa kvalitetskrav när vi upphandlar vår mat. På det viset vet vi att vi får bra råvaror och automatiskt med mer svenska livsmedel på våra menyer. Genom leverantörsgarantier kan vi också säkerställa att kraven hålls. Jag är stolt över att kommunens barn och äldre får mat av högsta kvalitet och att vi samtidigt stöttar svenska bönder i den mån vi kan, säger Agneta Elofsson chef för kost- och städservice i Falkenberg och ansvarig för den mat som serveras inom Falkenbergs kommuns verksamheter.

Sidan uppdaterad: 2016-02-17
Agneta Elofsson, chef för kost och städservice i Falkenbergs kommun