Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Kommunens telefoni fungerar igen

Tidigare i dag gick det inte att ringa till kommunens kontaktcenter eller andra nummer kopplade till kommunens telefoni. Inte heller kommunens internet fungerade. Nu fungerar såväl telefoni som internet igen.

Det var vid 07:15 på tisdagsmorgonen som problemet inträffade. Strax före klockan 11 kom internetförbindelsen tillbaka och vid 12:30 fungerade kommunens telefoni som vanligt igen.

– Precis när telefonin kom igång var det många som ringde och det blev lite väntetid. Alla som ringt in har visat stort tålamod och det tackar vi för, säger Samuel Lindeborg, chef för kontaktcenter.

Avbrottet orsakades av ett planerat strömavbrott, som ledde till flera fel. En transformator gick sönder och det gjorde att växeln inte fungerade. För att få igång internet behövde internetleverantören byta ut en komponent.

– Vi testar våra alternativa källor till strömförsörjning regelbundet för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Det gjorde det inte den här gången. Nu löser vi problemet, säger Torbjörn Larsson, IT-chef i kommunen.

Sidan uppdaterad: 2016-02-16