Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Arkitektritning Ullareds brandstation

Nu bygger kommunen ny brandstation i Ullared

Nu är det klart. Ullareds nya brandstation kommer att stå färdig om ett år. Allt förarbete med bland annat detaljplan, bygglov och upphandling av entreprenörer är klart och i februari sätter bygget igång.  Den färdiga brandstationen beräknas vara klar i januari 2017.

Enligt Jens Christiansson, stabschef på Räddningstjänsten Väst, har beredskapsavdelningen i Ullared en viktig strategisk och geografisk placering, eftersom det vistas mycket människor i området. Det är därför bra att kommunen satsar på detta.

– Vi ser också fram emot nya moderna lokaler anpassade för alla. Förhoppningsvis blir det lättare att rekrytera både kvinnliga och manliga brandmän, menar han.

Den nya brandstationen kommer att ligga utmed väg 153, mittemot Sönnerängssjön. Anledningen till att kommunen bygger en ny brandstation är att Arbetsmiljöverket beslutat att den gamla anläggningen inte får användas efter siste mars 2017.

Enligt byggprojektledare Hans-Erik Wortmann har förberedelserna inför bygget av brandstationen gått smidigt och nu ser kommunen fram emot att sätta igång att bygga. Projektets totala budget är 18,2 miljoner kronor.

Entreprenörer i byggprojektet är:

MTA Bygg och Anläggning AB (byggentreprenör), Tage och Söner i Varberg AB (markentreprenör), Imtech Elteknik AB (elentreprenör), Elajo El & Energiteknik AB (ventilationsentreprenör), Falkenbergs Värmeteknik AB (rörentreprenör) samt Systeminstallation i Varberg AB (styrentreprenör).

Sidan uppdaterad: 2016-01-19