Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Varning klass 2 stormbyar

SMHI har utfärdat en varning klass 2 för stormbyar natten mellan lördag och söndag, främst över södra Halland. Enligt prognosen föruspås stormbyar med en vindstyrka på mellan 25-29 m/s. Vindarna väntas tillta vid midnatt, kulminera vid 04-05 och avta från och med tidigt söndag morgon.

En varning klass 2 betyder:

Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Vad kan du göra?

Ta in eller surra fast lösa föremål i trädgården, på uteplatser och balkonger. Se också över byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner.

Följ väderutvecklingen via radio, tv eller internet. Du kan också följa väderutvecklingen via SMHI eller uppdatera dig om läget via Räddningstjänsten Väst hemsida.

Räddningstjänsten Väst samverkar med bland andra Varbergs och Falkenbergs kommuner, Länsstyrelsen i Hallands län och andra regionala aktörer för att minska eventuella störningar.

Sidan uppdaterad: 2015-11-07