Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs företagsklimat är bäst i Halland

Falkenbergs företagsklimat rankas som Sveriges 19:e bästa på Svenskt Näringslivs årliga ranking. Det är den högsta placeringen för Falkenberg någonsin och innebär att kommunen numera har det bästa företagsklimatet i Halland.

Mikael Kulanko, Jan Melkersson och Mari-Louise Wernersson

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag - något som Falkenbergs kommun ständigt arbetar med.

- Jätteroligt resultat, ett kvitto på att företagsklimatet är gott och extra kul att vi nu är bäst i Halland. Samtidigt som vi såklart gläds med de andra kommunerna i Halland som går bra, säger näringslivschef Jan Melkersson.

Falkenberg har länge visat en positiv trend i företagsklimatsrankingen och 2013 års 22:a plats följdes i fjol upp med en 20:e plats, och i år klättrar Falkenberg alltså ytterligare en position.

- Det är ett medvetet och strategiskt arbete från både kommun och näringsliv som ligger bakom och det är roligt att det ger resultat, säger kommunstyrelsen ordförande Mari-Louise Wernersson som fortsätter:

- Vi säljer nu rekordmycket industrimark i kommunen vilket tyder på att många företag växer och vill satsa här. Genom ett bra arbete har vi också stärkt Falkenberg som evenemangstad och det tror jag också syns i företagsklimatet.

Mikael Kulanko, regionchef för Svenskt Näringsliv Halland, som presenterade resultatet av rankingen tror också på en fortsatt utveckling för Falkenbergs kommun.

- Topp 20 är ett riktigt bra resultat och Falkenberg är också en av de kommuner som har mest liknande svar mellan företagares och politikers syn på näringslivet vilket är positivt. Jag tror att det fina resultatet kommer motivera Falkenberg till att bli ännu bättre.

Även Jan Melkersson, som tillsammans med Mari-Louise fick ta emot både diplom och nyinstiftad vandringspokal för Halland, ser förbättringspotential inom flera områden.

- Jämfört med många andra kommuner har vi ett jämt resultat, vi är inte i toppen av något område vilket innebär att vi fortfarande kan bli ännu bättre. Med en god dialog mellan politiker och näringsliv, den pågående varumärkesprocessen samt engagerade näringslivsorganisationer och positiva initiativ som Broa Vidare är förutsättningarna för att vi ska lyckas goda, avslutar Jan Melkersson.

Sidan uppdaterad: 2015-09-15