Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ny chef ska leda kontaktcenter

I tisdags tog Samuel Lindeborg över jobbet som chef på kontaktcenter i Falkenbergs kommun.

Samuel Lindeborg, ny chef för kontaktcenter.

Kontaktcenter svarar på frågor som rör kommunens olika verksamheter och service, och finns till för att ge invånarna så bra hjälp som möjligt. Den som besöker, ringer eller mailar dit ska få svar på sin fråga snabbt och enkelt, utan att behöva veta hur kommunen är organiserad.

– Jag har alltid jobbat med invånarkontakt och verksamhetsfrågor, och det är kul att få flödet att funka från invånare till verksamhet, säger Samuel Lindeborg.

Som chef kommer han att leda arbetet med att bygga upp och vidareutveckla verksamheten. Sedan kontaktcenter öppnade förra hösten har kommunen inte bara förbättrat tillgängligheten och servicen till invånarna, utan även utvecklat och effektiviserat kommunens olika verksamheter.

– Ca 80% av frågorna som kommer in till en kommun är allmänna frågor som ska kunna besvaras snabbt och enkelt. Genom att ha ett kontaktcenter där man kan ge snabba svar kan man avlösa handläggarna på förvaltningarna så att de kan ägna mer tid åt kärnverksamheten, menar kontaktcenterchefen.

Ambitionen är att så mycket som möjligt ska kunna hanteras av kontaktcenter.

– Det som är viktigt är att det ska vara lätt att komma i kontakt med kommunen oavsett vem man är och vilka frågor man har.

Idag kan man genom kontaktcenter få hjälp med ärenden från barn- och utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen, kommunstyrelseförvaltningen samt miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. Senare i höst kommer även socialförvaltningen att hantera ärenden genom kontaktcenter.

Sidan uppdaterad: 2015-09-04
    Ingen giltig användare vald.