Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Catharina Rydberg Lilja ny chef för stadsbyggnadskontoret

Nu är det klart att Catharina Rydberg Lilja återvänder till Falkenberg som ny chef för stadsbyggnadskontoret inom Falkenbergs kommun.

Catharina Rydberg Lilja

Catharina lämnade sin tjänst som VD för Falkenbergs Näringsliv förra året för att bli VD för Science Park i Halmstad. Nu är hon dock tillbaka, men med ett helt nytt uppdrag. Per Svensson, oppositionsråd i kommunstyrelsen:

- Vi är mycket glada över att Catharina Rydberg Lilja valt att jobba för oss i Falkenberg igen. Med sin kompetens och erfarenhet är det här en perfekt matchning! Vi har letat efter en mål- och utvecklingsinriktad ledare som kan bidra till att göra verklighet av vår vision ”Vi växer för en hållbar framtid”. Det vet vi att vi får genom rekryteringen av Catharina.

Stadsbyggnadskontoret (SBK) är den del av kommunens organisation som ansvarar för den fysiska planeringen av Falkenberg och som leder kommunens samhällsbyggande processer. SBK består idag av fem enheter; bygg-och projektenheten, bygglovsenheten, gatu-och trafikenheten, mark- och exploateringsenheten samt planenheten.

Catharina Rydberg Lilja:

- Det känns fantastiskt att få jobba för Falkenberg igen! Falkenberg har en mycket speciell plats i mitt hjärta och det ska bli jättespännande att få leda arbetet för att utveckla vårt erbjudande och vår verksamhet till nytta för kommunen och alla som bor, verkar och besöker Falkenberg.  

Sammanlagt har stadsbyggnadskontoret ett 40-tal anställda. Nuvarande chef för stadsbyggnadskontoret, Inge Emanuelsson har haft sitt uppdrag i Falkenberg sedan 2003 och kommer i och med den nya rekryteringen att ansvara för kommunens strategiska planering av vatten och avlopp som VA-planerare, en nyinrättad tjänst inom kommunstyrelseförvaltningen.

Det formella beslutet att tillsätta Catharina Rydberg Lilja fattades av kommunstyrelsen under tisdagen. Det är ännu inte klart när SBKs nya chef tillträder sin tjänst.

Sidan uppdaterad: 2015-03-10