Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Workshop Attraktionskraft Falkenberg

Nu börjar platsresan för Falkenberg!

Nu inleder Falkenberg sin platsresa för att med gemensamma krafter ena bilden av Falkenberg och tillsammans skapa förutsättningar för en attraktiv plats.  

Projektledare Kristjan Fannar

Projektledare Kristjan Fannar

Projektet kallas Attraktionskraft Falkenberg och drivs och leds av kommunen med bolagen Falkenbergs Näringsliv och Destination Falkenberg. Målet med arbetet är att attrahera fler besökare, företag och invånare och hitta ett ramverk och ett gemensamt platsvarumärke för Falkenberg.
Kristjan Fannar Sigurdarson är destinationsutvecklare och ansvarig projektledare:

- Här i Falkenberg är vi duktiga på många saker. Jag hoppas att vi genom det här arbetet kan ge oss själva ett bättre självförtroende, bli mer konkreta och skapa en vi-känsla. Jag tror också att projektet kan hjälpa oss bli mer medvetna om vad som särskiljer oss i Falkenberg från alla andra platser. Vi kommer att behöva vara hyfsat överens, men tanken är att vi ska sticka ut. Vi behöver sätta Falkenberg på kartan. Därför behöver vi också måste utmana lite.

Intryck och inspel från Falkenberg

Inledningsvis handlar den största delen av platsvarumärkesarbetet om att hämta in information, lyssna av och ta intryck. Den här veckan inleds arbetet med två större workshops i Falkenberg där inbjudna representanter inom näringsliv, föreningsliv och offentlig verksamhet fått lära mer om platsvarumärken och ge sin bild av Falkenberg som plats genom en rad olika övningar.

Anna Spång Lyng och Carl Lundgren

Anna Spång Lyng och Carl Lundgren

- Dagen har varit så inspirerande! Det är fantastiskt att se att det finns så många kreativa människor i Falkenberg. Det är ett mycket viktigt arbete vi i Falkenberg har framför oss, säger Anna Spång Lyng, entreprenör och ägare till Annas Trädgård och Annas Bakgård.

Carl Lundgren, Esshotell, är ägare till Falkenbergs Strandbad:

- Jag tycker det är viktigt att det här arbetet görs. Det betyder allt. Vi kom till Falkenberg för att verka långsiktigt. Och då räcker det inte att skapa ett bra hotell, vi måste jobba tillsammans. Alla behöver veta vart vi ska och vad vi behöver göra. Konkurrensen om gästerna är hård.

Peter Nilsson och Patrik Hanell

Peter Nilsson och Patrik Hanell

- Jag hoppas att vi inom fem år kommer vara lite stoltare, stolta över det vi levererar här i Falkenberg. Och att vi gör det vi gör nu, fast lite bättre, säger Patrik Hanell, entreprenör.

Som stöd i platsvarumärkesarbetet har Falkenberg tagit hjälp av platsvarumärkesspecialisterna Upthereeverywhere som bland annat arbetat med Stockholm, Oslo och Sigtuna.  

Platsvarumärkesarbetet framåt

Ambitionen är att platsvarumärkesarbetet kommer vara i mål redan efter sommaren 2015. Alla som bor och verkar i Falkenberg kommer att få möjlighet att vara med och bidra till resultatet. Inom projektet Attraktionskraft Falkenberg kommer det under våren att arrangeras en rad workshops och informationsträffar. Det går också att följa arbetet och aktivera sig via kommunens hemsida. Projektledare Kristjan Fannar:

- Det här är något helt annat än att skapa en ny slogan eller fixa ny logga. Tanken är att det nya platsvarumärket ska guida och inspirera oss som bor och verkar här, när vi utvecklar och marknadsför vår plats. Platsvarumärksarbetet ger oss också möjlighet att lyfta en rad viktiga framtidsfrågor och titta på vår plats med nya ögon. Alla som vill vara med och bidra i det fortsatta arbetet är välkomna att hör av sig!

Sidan uppdaterad: 2015-02-25