Studie- och yrkesvägledning för vuxna

Är du skriven i Falkenbergs kommun och vill studera vidare eller byta yrkesbana? Studie- och yrkesvägledarna på vuxenutbildningen finns här för dig.

Till oss kan du vända dig för att få vägledning kring framtida studier och yrken. Det kan även handla om att ansöka till kurser, utbildningar, slutföra examen/slutbetyg eller göra en förändring i din studieplan.

Innan du kontaktar oss kan du läsa våra vanliga frågor och svar om vuxenutbildning.

För frågor om studiemedel hänvisas direkt till CSN

Se mer information på csn.se

Mejl och telefontider för kortare ärenden

För att vi ska kunna behandla ditt ärende korrekt behöver du ange följande i mejlet:

1. För- och efternamn
  2. Personnummer, 6 siffror
  3. Telefonnummer
  4. Kort beskrivning av ditt ärende
  5. Namn på studie- och yrkesvägledare, om du varit i kontakt med någon av oss tidigare

Telefontider

Ändringar kan ske vid exempelvis sjukdom och personalutbildning.

Måndagar

kl. 14:30-16:30 Kristina

Tisdagar

kl. 13:00-15:00 Ulrika

Onsdagar

kl. 14:00-15:00 Ulrika

Torsdagar

kl. 08:00-09:00 Pia

Fredagar

kl. 08:00-09:00 Pia

Boka vägledning för längre samtal

Om du har behov av vägledning eller går i tankar på att börja studera kan vi behöva sätta av lite mer tid.

Förbered dig

Ta reda på så mycket som möjligt om den utbildning du vill söka. Skicka över betyg till din studie- och yrkesvägledare före samtalet.

Så här bokar du samtalet

Följ stegen i bilden nedan. För att bokningen ska gå igenom måste du klicka på knappen "Lägg till". (Den syns när du har valt vägledare och klockslag.) Annars går det iväg en tom bokning till vägledaren.

Bild över en sida i webbokningen där man först anger datum, sedan vägledare och klockslag, klickar på knappen "Lägg till" och slutligen klickar på knappen "Nästa".

Tänk på att avboka din tid om du inte kan komma!
Ring kommunens Kontaktcenter tel. 0346-88 60 00.

Skyddad identitet eller skyddade personuppgifter

Om du har skyddad identitet eller skyddade personuppgifter ska du inte använda e-tjänsten. Välkommen att ringa på telefontiden.

Kontakta en studie- och yrkesvägledare

• Studie- och yrkesvägledning

• Besöksadress vuxenutbildningen