Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Trafik­störningar och gatuarbeten

Här hittar du information om aktuella trafikstörningar och gatuarbeten på de kommunala gatorna i Falkenbergs kommun som kan påverka din framkomlighet i trafiken.

Klicka på respektive rubrik för att få mer information. Du kan även klicka på kartnålarna i kartan.

Saknar du information?

Om du saknar information om något gatuarbete var god kontakta Falkenbergs kommuns Kontaktcenter på 0346-88 60 00.

 • I korsningen Fabriksgatan/Storgatan kommer inte fordon större än personbil förbi på grund av schakt för avstängningsventil. Arbetet pågår 21 januari - 22 januari kl. 12.

 • Rörvägen kommer delvis att vara avstängd på grund av kabelschakt 2021-01-15 kl. 07-16. Var god följ hänvisningspilar.

 • På grund av ombyggnation i samband med exploatering kommer vägen Stafsinge delvis att vara avstängd.

 • Postvägen kommer att vara avstängd från och med korsningen Postvägen/Siktevägen till korsningen Postvägen/Gråstensvägen på grund av schakt för fjärrvärme mellan 23 november kl. 07 - 23 december kl. 16.

 • Stafsingevägen kommer att vara avstängd mellan Arvidstorpsvägen och Solhagavägen på grund av byggnation av nytt bostadsområde. Följ hänvisningspilar.

 • Vi bygger gång- och cykelväg utmed delar av Holgersgatan och Arvidstorpsvägen. Det innebär att Holgersgatan kommer att vara delvis avstängd för trafik från september till mitten av november.

  Holgersgatan ska byggas om vilket innebär begränsad framkomlighet i Falkenbergs centrum. Ombyggnaden pågår från början av september till mitten av december förutsatt att allt går som planerat.

  Huvudsyftet med projektet är att bygga nya gång- och cykelbanor på båda sidor av Holgersgatan samt på ena sidan på Arvidstorpsvägen.

  Så påverkas trafiken

  Holgersgatan delvis avstängd mellan 3 september och mitten av november

  Från 3 september till mitten av november kommer Holgersgatan mellan korsningen Arvidstorpsvägen (rondellen) och Holgersgatan/Nygatan (vid Falkhallen) att vara avstängd för genomfartstrafik.

  Endast gående, transporter till arbetsområdet samt leveranser till bostadsbyggnationen vid kv. Hjulet kommer att ha tillträde.

  Trafik leds om via Nygatan eller Klockaregatan/Igeldammsvägen

  Ska du in till stadskärnan kör du via Nygatan annars rekommenderar vi att du kör Klockaregatan/Igeldammsvägen eller kringleden 767 eller annan alternativ väg.

  Parkera gärna i P-hus Centrum och undvik bilköer

  Vill du undvika bilköer på Nygatan rekommenderar vi att du parkerar i P-hus Centrum på Brogatan. Här finns plats för cirka 170 bilar och det är fri parkering de första två timmarna.

  Parkeringarna på Stortorget och Nyhems plan (Falkhallen) är öppna men det finns stor risk för bilköer.

  Så påverkas kollektivtrafiken

  Hallandstrafiken hänvisar sina resenärer på följande sätt:
  Hållplats Polishuset samt Stortorget (Gymnasieskolan a och b) dras in tillfälligt under perioden 3/9 - 9/11. Under tiden hänvisas resenärer till hållplatserna på andra sidan av Stortorget, vid Pressbyrån.

  Det här ingår i ombyggnationen

  Huvudsyftet med projektet är bygga nya gång- och cykelbanor på båda sidor av Holgersgatan samt på ena sidan på Arvidstorpsvägen. För att det ska bli möjligt behöver vi omdisponera vägytorna.

  Förutom nya gång- och cykelbanor kommer vi även göra fler saker, bland annat:

  • Plantera 23 nya träd
  • Ordna två nya korttidsparkeringar och en handikapparkering
  • Flytta bussplattformerna vid Torgrillen så att fler bussar får plats. Detsamma gäller för busshållplatsen vid Argus.
  • Bygga väderskydd vid bussplattformen vid Torgrillen.
  • Åtgärda sättningar vid cirkulationsplatsen
  • Åtgärda sättningar vattenpölar på Holgersgatan
  • Förbättra belysningen