Information om covid-19

Håll avstånd, undvik trängsel och följ allmänna råd och rekommendationer. Kommunala verksamheter är anpassade efter läget. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Trafik­störningar och gatuarbeten

Här hittar du information om aktuella trafikstörningar och gatuarbeten på de kommunala gatorna i Falkenbergs kommun som kan påverka din framkomlighet i trafiken.

Klicka på respektive rubrik för att få mer information. Du kan även klicka på kartnålarna i kartan.

Saknar du information?

Om du saknar information om något gatuarbete var god kontakta Falkenbergs kommuns Kontaktcenter på 0346-88 60 00.

 • Ombyggnation av Sandgatan

  Under sommaren och hösten bygger vi ut gång- och cykelvägen i området. Vi är klara i november.

  Under början av sommaren 2021 startar vi arbetet. Då inleder vi med sträckan från Tullbron (Brogatan) till korsningen Sandgatan/Nygatan. Arbetet pågår till början av juli. Då tar vi paus för att du och alla andra som är i Falkenberg över sommaren lättare ska kunna ta sig fram.

  Arbetet fortsätter efter sommarpaus

  I mitten av augusti startar vi arbetet igen. Då ligger fokus på sträckan från korsningen Sandgatan/Nygatan, förbi korsningen Sandgatan/Holgersgatan och vidare upp nästan hela vägen till korsningen Sandgatan/Ringvägen. Vi räknar med att vara klara med allt arbete med Sandgatan i november 2021.

  Du får räkna med begränsad framkomlighet i området

  Under ombyggnationen blir det begränsad framkomligt på Brogatan och Sandgatan. Denna del av arbetet pågår från början av juni till början av juli.

  Under hösten kommer det också att vara begränsad framkomlighet. Vi behöver även stänga av mindre sektioner Sandgatan i kortare perioder för att kunna göra vårt arbete på ett effektivt och säkert sätt.

  Under en större del av ombyggnadstiden så håller vi en gångbana öppen. Infarterna till fastigheterna och affärslokalerna förbli också öppna.

  Mer info finns härlänk till annan webbplats

 • Wheels and Wings är inställt. Trots det har polisen och kommunen i år valt att begränsa delar av centrala Falkenberg under vissa tider helgen den 16 till 18 juli, då helgen under 2020 blev stökig då en oorganiserad cruising blockerade stora delar av centrum så att räddningsfordon inte kunde komma fram.

  Viktigt att hjälp kan komma fram

  Vid en oorganiserad cruising ökar risken för att det blir trångt. Konsekvensen blir då att räddningsfordon som ambulans, räddningstjänst och polis har svårt att ta sig fram för att hjälpa personer som är i nöd. 

  Begränsningar och avspärrningar

  Vad: Polisen planerar för åtta bemannade spärrar och tre obemannade spärrar.

  När: Klockan 18-04 fredag 16 juli och lördag 17 juli.

  Var: Avspärrningarna kommer vara i de centrala delarna av Falkenberg kring Tullbron, Rådhustorget och Stortorget, samt Klittervägen vid Skrea strand.

  Behörig trafik får passera

  Rekommendationen är att undvika att köra till centrala stan och i området kring Skrea strand. Behörig trafik, till exempel boende, gäster som bokat boende, hemtjänst, taxi och buss, kommer att kunna passera.

  Förhindra folksamlingar

  I de centrala delarna av Falkenberg är det enligt lokal ordningsföreskrift förbjudet att dricka alkohol på vissa platser. Poliserna har bland annat möjlighet att direktförverka alkohol. Eftersom det inte finns några tillstånd för arrangemang kommer polisen också att arbeta aktivt för att inte stora grupper av människor ska samlas i centrum.

  Polisen och Falkenbergs kommun jobbar tillsammans

  Polisen och Falkenbergs kommun planerar sina insatser i nära samverkan. Målet är att förebygga brott och minska ordningsstörningar. Förhoppningen är att det inställda arrangemanget gör att många väljer att göra annat denna helg.

  Låt bilen stå

  Förutom avspärrningarna befarar vi mycket trafik i stan under helgen. Rådet är därför att låta bilen stå, om du har möjlighet.

  Läs mer om polisen och kommunens samarbete här.

 • Laxpromenaden avstängd nedanför Vårdcentralen och Urmakaregatan 2.

  Avstängningen är en försiktighetsåtgärd på grund av att det finns en rasrisk i slänten mot Ätran.

  Det går att åka runt via cykelvägen och tillbaka ner på Laxpromenaden vid Ågatan.

  Här kan du läsa mer om varför Laxpromenaden är avstängd.

 • Vi rustar upp Kvarteret Strandbaden. Arbetet startar i februari och är klart våren 2022. Under sommaren är det byggpaus.

  I kvareret blir det till exempel nya cykelvägar, fler parkeringar och nya toaletter. Det ska även bli en uppfräschning av allmänna platser och grönytor. Till exempel ska en helt ny trädallé planteras längs med Havsbadssallén.

  Det här gör vi våren 2021

  Upprustningen startar i februari. Det är ett större arbete som pågår under våren och hösten 2021, samt under våren 2022. Under våren 2021 bygger vi en ny parkering vid korsningen Kattegattvägen-Strandstugevägen. Här blir det omkring 60 nya parkeringsplatser. Vi rustar även upp strandpromenaden vid Falkenberg Strandbad. Vi gör den bredare och sätter upp fler sittplatser.

  Kan vara begränsad framkomlighet

  Vår ambition är att området ska vara så tillgängligt som möjligt men under byggtiden kan det vara svårt att ta sig ram i området. Vi kan också behöva stänga av vissa delar för att kunna utföra vissa arbetsmoment. Vi hoppas att du som besökare och boende i området har förståelse för detta. Tack på förhand.

 • På grund av byggnation av cirkulationsplats i korsningen Kristineslättsallén/Skogsvägen kommer hastigheten att sänkas till 30 km/h och trafiken kommer att regleras med trafikljus.