Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Parkering

I centrala Falkenberg finns det över 500 parkeringsplatser och flera parkeringshus, både privatägda och kommunala. I övriga Falkenberg är det generella trafikregler som gäller.

I vår webbkarta kan du se var det finns olika parkeringslösningar. I kartmenyn till vänster väljer du "Trafik"sedan klickar du på rubriken "Parkeringsplatser". Klicka här för att komma till kartanlänk till annan webbplats.

Större parkeringar i Falkenbergs centrum

  • P-HUS Drivbänken – 50 platser
  • Grusparkering vid Stålboms på Arvidstorpsvägen – 80 platser
  • Stortorgets parkering – 90 platser
  • P-HUS Gallerian – 95 platser
  • Tillfällig grusparkering vid Gallerian – cirka 65 platser
  • Falkhallens parkering – 35 platser
  • Vårdcentralens parkering – 110 platser
  • P-HUS Kronan - tillfälligt stängt pga renovering. Förväntas öppna höst 2018. Läs mer om renoveringen härlänk till annan webbplats.

Parkeringsförbud i centrala Falkenberg

I centrala Falkenberg finns ett område där du endast får parkera på markerade parkeringsplatser. I vår webbkarta kan du se det markerade området. I kartan väljer du "Trafik" i menyn till vänster och sen klickar du på "P-förbud utanför markerad plats". Klicka här för att öppna webbkartanlänk till annan webbplats.

Avgift och betalning

Alla kommunala parkeringsplatser i stadskärnan är avgiftsbelagda och kostar 10 kr/timme under helgfria vardagar mellan klockan 9-18.

Fri parkering lördagar och söndagar samt helgdagar och dag före helgdag.

Du får parkera högst 24 timmar i följd på vardagar, utom vardag före sön- och helgdag.

Betala med mynt, kort, app eller sms

Du kan betala med både kort och mynt i de flesta biljettautomater. Du kan även betala parkering via sms och med hjälp av en app i din mobiltelefon. När du betalar med sms eller i appen är det viktigt att du skriver rätt registreringsnummer och områdeskod för att inte få en parkeringsanmärkning.

För mer information om betalning med sms eller app besök de olika aktörernas respektive hemsida. Nedan listar vi de aktörer som finns i Falkenberg, klicka på namnet för att komma till deras hemsida.

E-parkeralänk till annan webbplats
SMS-parklänk till annan webbplats
Easy-parklänk till annan webbplats

Parkeringsbiljett för 30 dagar

Du kan köpa en parkeringsbiljett som varar i 30 dagar. Månadsbiljetten gäller endast på taket i parkeringshuset Drivbänken vid Mötesplats Mölle eller på Falkhallens parkering. Biljetten kostar 300 kronor och du köper den på plats i närmaste parkeringsautomat.

Parkering för husbilar och motorcyklar

Motorcyklar parkerar gratis på Stortorget på angivna platser. Har du en husbil kan du parkera på vanliga parkeringsplatser. Vill du övernatta finns det campingplatser och ställplatser i Lövstaviken. 

Betala och överklaga parkeringsanmärkning

Om du har fått en parkeringsanmärkning ska du betala den inom åtta dagar. Det gäller även om du anser att den är fel och överklagar den. Om du har framgång med din överklagan får du pengarna tillbaka. Din överklagan ska du göra hos polisen som är de enda som har rätt att stryka en parkeringsanmärkning.

Om du har ett kvitto på betald parkering via mobil betalning, men ändå får en parkeringsbot, kan det ha blivit något tekniskt fel som gjort att parkeringsvakten inte sett din biljett. Då kan du kontakta det företag som du köpt biljetten hos. Se aktörer nedan, klicka på namnet för att komma till deras hemsida.

E-parkeralänk till annan webbplats
SMS-parklänk till annan webbplats
Easy-parklänk till annan webbplats 

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter