Eldningsförbud – Fire ban – Feuerverbot i hela kommunen.

Det är förbjudet att elda utomhus. Read more/Lesen Sie mehr → Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Parkering

I centrala Falkenberg finns det över 500 parkeringsplatser och flera parkeringshus, både privatägda och kommunala. I övriga Falkenberg är det generella trafikregler som gäller. Du får till exempel parkera högst 24 timmar på en bostadsgata.

I vår webbkarta kan du se var det finns olika parkeringslösningar. I kartmenyn till vänster väljer du "Trafik"sedan klickar du på rubriken "Parkeringsplatser". Klicka här för att komma till kartan.

Större parkeringar i Falkenbergs centrum

  • Parkeringshus Drivbänken – 50 platser
  • Grusparkering vid Stålboms på Arvidstorpsvägen – 80 platser
  • Stortorgets parkering – 90 platser
  • Parkeringshus Gallerian – 95 platser
  • Tillfällig grusparkering vid Gallerian – cirka 65 platser
  • Falkhallens parkering – 35 platser
  • Vårdcentralens parkering – 110 platser
  • Kronans parkeringshus - tillfälligt stängt pga renovering

Parkeringsförbud i centrala Falkenberg

I centrala Falkenberg finns ett område där du endast får parkera på markerade parkeringsplatser. I vår webbkarta kan du se det markerade området. I kartan väljer du "Trafik" i menyn till vänster och sen klickar du på "P-förbud utanför markerad plats". Klicka här för att öppna webbkartan.

Avgift och betalning

Alla kommunala parkeringsplatser i stadskärnan är avgiftsbelagda och kostar 10 kr/timme under vardagar mellan klockan 9-18.

Övrig tid inklusive lördagar och söndagar kan du parkera gratis i max 24 timmar.

Betala med mynt, kort, app eller sms

Du kan betala med både kort och mynt i de flesta biljettautomater. Du kan även betala parkering via sms och med hjälp av en app i din mobiltelefon. När du betalar med sms eller i appen är det viktigt att du skriver rätt registreringsnummer och områdeskod för att inte få en parkeringsanmärkning.

För mer information om betalning med sms eller app besök de olika aktörernas respektive hemsida. Nedan är de aktörer som finns i Falkenberg:

E-parkera
SMS-park
Easy-park

Parkeringsbiljett för 30 dagar

Du kan köpa en parkeringsbiljett som varar i 30 dagar. Månadsbiljetten gäller endast på taket i parkeringshuset Drivbänken vid Mötesplats Mölle eller på Falkhallens parkering. Biljetten kostar 300 kronor och du köper den på plats i närmaste parkeringsautomat.

Parkering för husbilar och motorcyklar

Motorcyklar parkerar gratis på Stortorget på angivna platser. Har du en husbil kan du parkera på vanliga parkeringsplatser. Vill du övernatta finns det campingplatser och ställplatser i Lövstaviken. 

Betala och överklaga parkeringsanmärkning

Om du har fått en parkeringsanmärkning ska du betala den inom åtta dagar. Det gäller även om du anser att den är fel och överklagar den. Om du har framgång med din överklagan får du pengarna tillbaka. Din överklagan ska du göra hos polisen som är de enda som har rätt att stryka en parkeringsanmärkning.

Om du har ett kvitto på betald parkering via mobil betalning, men ändå får en parkeringsbot, kan det ha blivit något tekniskt fel som gjort att parkeringsvakten inte sett din biljett. Då kan du kontakta det företag som du köpt biljetten hos. Se aktörer nedan, klicka på namnet för att komma till deras hemsida.

E-parkera
SMS-park
Easy-park 

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter