Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Seniorkort – Fria resor för äldre

Är du 75 år eller äldre och folkbokförd i Falkenbergs kommun? Från och med den 1 juli 2019 åker du gratis buss i Falkenberg under vissa tider på dygnet. För att kunna resa behöver du ett Seniorkort som du hämtar i Hallandstrafikens kundservicebutik i Falkenberg.

Falkenbergs kommun har beslutat att alla som är 75 år eller äldre och folkbokförda inom kommunen ska ha möjligheten att resa gratis med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet. Erbjudandet gäller från den 1 juli 2019. Satsningen är en del av kommunens budget för 2019 och 2020.

Hämta ditt seniorkort

För att kunna resa gratis med Hallandstrafiken behöver du ett Seniorkort. Ditt kort hämtar du i Hallandstrafikens kundservicebutik i Falkenberg mellan klockan 10–14 helgfri måndag–fredag, från och med den 1 juli. Resan till Falkenberg betalar du själv. Eftersom Seniorkortet är personligt måste du själv hämta ut det och uppvisar då även giltig legitimation.

Information om seniorkortet

Seniorkortet berättigar till obegränsat resande i Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik inom kommunen mellan klockan 9–15 och 18–04 måndag–fredag, samt dygnet runt lördag och söndag. Resor du gör med Hallandstrafiken under andra tider betalar du själv. Med linjelagd trafik avses stads- och regionbussarna inom Falkenbergs kommun. Vid resa med Hallandstrafiken omfattas du av deras resevillkor.

Vid frågor om kortet kontakta Hallandstrafiken

Hallandstrafikens kundservicebutik i Falkenberg
Holgersgatan 29, 311 75 Falkenberg
Växel 0346-712 500
Upplysningen 0771-33 10 30
Mejl: hallandstrafiken@hlt.se

Kontakt