Eldningsförbud – Fire ban – Feuerverbot i hela kommunen. Bevattningsförbud i delar av kommunen.

Det är förbjudet att elda utomhus. Det råder även bevattningsförbud i Ullared, Fagered och Fridhemsberg. Read more/Lesen Sie mehr → Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Buss och tåg

I Falkenberg och Halland är det Hallandstrafiken som ansvarar för kollektivtrafiken. Hallandstrafiken ansvarar till exempel för planering av trafiken, tidtabeller och kundservice. Från Falkenbergs tågstation finns goda tågförbindelser både norr- och söderut. Tågstationen ligger cirka 2 kilometer från Falkenberg centrum.

Åk buss

Falkenbergs bussterminal ligger vid den gamla tågstationen, i södra änden av Holgersgatan. Från bussterminalen utgår både landsortsbussarna och stadsbussarna. Här finns också Hallandstrafikens huvudkontor.

Se tidtabeller på Hallandstrafiken.se

Kontantfria bussar

Du kan inte betala med kontanter på Hallandstrafikens bussar. Biljetter köper du i förväg med resekort eller med bankomatkort ombord på bussen. Det går också att betala med Hallandstrafikens app som du kan ladda ner till din smartphone.

Kontakta Hallandstrafiken

Om du har synpunkter eller förbättringsförslag vad gäller kollektivtrafiken var god kontakta Hallandstrafiken. Det är de som ansvarar för till exempel tidtabeller och skötsel av busshållplatser. Klicka här för att komma till Hallandstrafikens hemsida.

Åk tåg

Falkenbergs tågstation ligger i norra utkanten av tätorten Falkenberg, cirka två kilometer från centrum. Stationsområdet har fyra spår och obemannade väntsalar där det finns biljettautomater för resor med Hallandstrafiken och Öresundstågen. Tågbiljetter säljs också av Pressbyrån på Stortorget i centrum.

Se tidtabeller för Öresundstågen
Se tidtabeller för SJ

Buss 10 går till stationen

Busslinje 10 går mellan centrum och stationen. En giltig tågbiljett gäller även för resan till och från stationen. Bussarna går i anslutning till tågen och väntar in dem vid måttliga förseningar. Även busslinjerna 555 och 557 kör inom stationen.

Goda parkeringsmöjligheter på stationen

Bilparkering finns på båda sidor av stationen.Cykelparkering finns med tak och möjlighet att låsa fast din cykel. Från centrum kan du cykla på cykelbana hela vägen till stationen.

 

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter