Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Rum för dans

Rum för Dans visar dans på flera scener och i olika rum, på olika orter och platser i Halland. Gästspel av svenska och internationella koreografer och kompanier presenteras i säsongsprogrammet varje vår och höst. Den nutida dansen har många uttryck och hittar nya vägar. På den halländska dansscenen vill vi visa bredden av detta.

Region Halland, Falkenberg och Kungsbacka kommuner utgör tillsammans Rum för Dans. Falkhallen i Falkenberg och Kungsbacka Teater är våra huvudscener.

Våra föreställningar

Under ett år kan du få uppleva samtida dans under flera tillfällen och nästan alla föreställningarna visas i Falkhallens blackbox.

Levande föreställningar

Efter varje föreställning får du som besökare ofta en möjlighet att träffa de som står på scen och de som har skapat dansstycket. Det blir en chans till ett möte och dialog och du får veta mer om hur arbetet har gått till. De flesta dansföreställningar visas bara en gång, så det gäller att komma ihåg datum och plats och att faktiskt vara där, i rummet. Då kan man få uppleva magi!

Kontakt