Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Fritidsbanken

Fritidsbanken Falkenberg är som ett bibliotek fast med idrotts- och fritidsutrustning. Här kan du låna idrotts- och fritidsprylar gratis. Du kan även skänka utrustning som du inte längre använder.

Du kan låna allt från skidor och skridskor till fotbollsskor och innebandymål. Du behöver inte lämna något i pant för den utrustning du lånar. Kontakta oss på Fritidsbanken om du söker någon speciell utrustning.

Hur du lånar

Alla får låna och allt är gratis. Du får låna utrustningen i högst 14 dagar. Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt till oss. Om det du lånar går sönder behöver du inte ersätta den trasiga utrustningen. Fritidsbankens mål är att utrustningen ska användas så länge som möjligt.

Skänk utrustning

Du kan skänka idrotts- och fritidsutrustning som du inte längre använder till oss. Vi ser över utrustningen, rengör den och lånar ut den till andra som behöver den. Saker du inte använder längre kommer till nytta för någon annan, dessutom gör du en insats för miljön. Du lämnar det du vill skänka till oss på Porsevägen 27-29.

Följ oss på Facebook

På vår Facebooklänk till annan webbplats kan du ställa frågor om vilka prylar som vi har inne och se ett urval av alla saker som går att låna.

Så drivs Fritidsbanken

Fritidsbanken drivs av den ideella föreningen Fritidsbanken Värmland som är paraplyförening för alla lokala Fritidsbanker i olika kommuner. Konceptet bygger på att alla får låna, allt är gratis och fokus på miljö/återbruk. I Falkenberg har kommunstyrelsen beslutat att kommunens arbetsmarknadsavdelning ska starta upp och driva verksamheten i kommunal regi.

Öppettider

Fritidsbanken håller öppet tisdag till torsdag 11.00-17.00. Avvikelser kan förekomma.

Öppet idag
11:00-17:00
Fritidsbanken Falkenberg, Porsevägen 27-29, 311 32 Falkenberg

Kontakt