Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Fritidsbanken

Fritidsbanken Falkenberg är som ett bibliotek fast med idrotts- och fritidsutrustning. Här kan du låna idrotts- och fritidsprylar gratis. Du kan även skänka utrustning som du inte längre använder.

Fritidsbanken är stängd tillsvidare på grund av coronapandemin. Vi vet inte när vi kommer att öppna igen, men när vi gör det hittar du oss på Porsevägen 25-27.

Du kan låna allt från skidor och skridskor till fotbollsskor och innebandymål. Du behöver inte lämna något i pant för den utrustning du lånar. Kontakta oss på Fritidsbanken om du söker någon speciell utrustning.

Hur du lånar

Alla får låna och allt är gratis. Du får låna utrustningen i högst 14 dagar. Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt till oss. Om det du lånar går sönder behöver du inte ersätta den trasiga utrustningen. Fritidsbankens mål är att utrustningen ska användas så länge som möjligt.

Skänk utrustning

Du kan skänka idrotts- och fritidsutrustning som du inte längre använder till oss. Vi ser över utrustningen, rengör den och lånar ut den till andra som behöver den. Saker du inte använder längre kommer till nytta för någon annan, dessutom gör du en insats för miljön.

Följ oss på Facebook

På vår Facebooksidalänk till annan webbplats kan du ställa frågor om vilka prylar som vi har inne och se ett urval av alla saker som går att låna.

Så drivs Fritidsbanken

Varumärket Fritidsbanken drivs av den ideella föreningen Fritidsbanken Värmland som är paraplyförening för alla lokala Fritidsbanker i olika kommuner. I Falkenberg har kommunstyrelsen beslutat att kommunens arbetsmarknadsavdelning ska starta upp och driva verksamheten i kommunal regi. Konceptet bygger på att alla får låna, allt är gratis och fokus på hälsa, miljö och återbruk.

Kontakt