Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Svenska för föräldralediga ska ge ökad integration

Att lära sig svenska är den viktigaste kunskapen för att integreras i samhället. Nu kan nyanlända som är föräldralediga och deras barn träna svenska tillsammans. Satsningen ska få fler att lära sig det svenska språket snabbare.

För många nyanlända blir det en paus i språkutvecklingen när man går på föräldraledighet. Det är något som Falkenbergs kommun vill stoppa och satsar under 2018 och 2019 på stöd i svenska för föräldralediga. Språkträningen är kostnadsfri för nyanlända kvinnor, män och barn och en möjlighet att träna svenska tillsammans under föräldraledigheten.

– Det är en satsning som bidrar till integration och ett socialt hållbart Falkenberg, säger Jenny Milanovic, rektor på Vuxenutbildningen Falkenbergs kommun.

Verksamhet på de öppna förskolorna

Verksamheten drivs av två pedagoger (en SFI-lärare och en förskollärare) med start 26/3. De två personerna kommer vara på kommunens öppna förskolor olika dagar i veckan. Språkträningen kommer inte följa någon kursplan och resulterar inte i något betyg.

  • Måndag: Familjecentralen Skogstorp 09.30-11.30
  • Tisdag: Biblioteket Ullared 08.30-10.30
  • Onsdag: Gullvivan Sloalyckan 08.00-10.00
  • Torsdag: Gullvivan Sloalyckan 08.00-10.00

Begränsat antal platser

Antal deltagare per tillfälle är begränsat till 10 stycken vuxna. Utöver antalet vuxna tillkommer även deras barn.

Anmälan och vilka dagar man vill delta skickas via mail till någon av pedagogerna Anna eller Anneli (Anna.Johansson7@falkenberg.se eller Anneli.Lundell-Gessle@falkenberg.se). Det går även att anmäla sig på de öppna förskolorna.

Sidan uppdaterad: 2018-03-12