Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Invigning förskolan Tallkotten 25/10

Välkommen på invigning av förskolan Tallkotten! Se hur en gammal anrik byggnad fått nytt liv som förskola. Träffa pedagoger och annan personal, politiker och andra.

När: 25 oktober 17:30-19:00

Var: Tallkotten, Halmstadvägen 18.

Lina Andersson har mörkt hår och glasögon. Hon står i solen framför förskolan Tallkotten.

Lina Andersson.

En av dem du får träffa är pedagogen Lina Andersson. Hon tycker om sitt jobb.

– Det bästa är att vara med barnen när de utvecklas – och att jag utvecklas tillsammans med dem och med mina kollegor. För mig var det också viktigt att jobba i en kommunal förskola. Falkenberg arbetar medvetet med barns lärande och jag har möjligheter att utvecklas inom yrket.

Bra läge för förskola

Lina är stolt över att arbeta i en byggnad, som började som epidemisjukhus, sedan blev en lokal för äldreomsorg – och som nu har anpassats efter de allra minsta.

­ – Det är en anrik byggnad. Den är vacker utanpå, och är modern inuti. Där finns mycket teknik, som belysning i olika färger och en stjärnhimmel. Tekniken ger oss pedagoger bra ingångar att arbeta med barnen. Och utomhusmiljön är väldigt bra, inte minst vårt läge nära Vallarna, staden och stranden, säger Lina.

Sidan uppdaterad: 2017-10-20