Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Ungdomarna från Falkenberg som var med på avslutningen. De står ute. I bakgrunden syns några av de övriga deltagarna.

Här är ungdomarna från Falkenberg som var med på avslutningen: Arij Alhamad, Hafsa Robleh, Baraa Almadani och Bushra Osman. Längst bak Absihukur Adem.

Starta eget lärorikt för unga

I dagarna har det varit avslutning för Ungdrive Halland. Ungdrive är en sommarentrepenörsskola som erbjuder ungdomar från nationella program och språkintroduktion på gymnasieskolan att pröva på att starta ett eget företag under sommaren.

Ungdomarna har fått ett startpaket med inspiration, workshops, coachning, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor. De 11 deltagarna från Falkenberg är mellan 16 och 20 år. Några av deltagarna från Halland ska även vara med i SM för unga företagare, Ungdrive masters, med deltagare från många kommuner runt om i Sverige.

– För vissa av deltagarna har företaget gått bra, för andra mindre bra. Men det viktigaste tycker jag är att alla som deltagits utvecklats mycket, oavsett om det är personligt eller för att de hittat en bra idé, säger Sandra Oghlikhani, projektledare.

Lärorikt

Bushra Osman, en av deltagarna i projektet, tycker att det varit lärorikt.

– Vi har jobbat med att sälja sötsaker i många städer i Halland. Vi har fått lära oss att ta många nej, men inte gett upp. Det här gör att jag har fått mod att kanske starta eget framöver” säger hon.

Föredrag i augusti

Den som är nyfiken kan boka in 23 augusti klockan 17.00 på – då kommer SM-deltagarna från Falkenberg att berätta mer om sin sommar på Falkenbergs Näringslivs AB, Kvarngatan 2.

Sidan uppdaterad: 2017-07-28