Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Lyckad sommarentreprenörsskola i Falkenberg

Falkenbergs UngDrive gäng

Falkenbergs UngDrive gäng 2016

Under sommaren har ungdomar från Falkenbergs kommun testat att driva företag på riktigt. Detta har varit möjligt via kommunens entreprenörsskola, UngDrive integration.

I sommar har Falkenbergs kommun satsat på en entreprenörsskola för ungdomar. Det har funnits elva platser och intresset för dessa har varit stort. Under några veckor har deltagarna fått testa i fall deras idéer har bärighet. I utbildningskonceptet har det ingått att ungdomarna har fått inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1 500 kronor per deltagare. När utbildningen nu går mot sitt slut ska ungdomarna också avveckla sina företag, och även detta är en del i konceptet.

Hoppas på fortsättning

– Årets sommarentreprenörsskola har varit lyckad. Jag hoppas att vi nästa sommar kan erbjuda ännu en i samma anda, säger Helena Johansson, skola- arbetslivsutvecklare i Falkenbergs kommun och som har jobbat med projektet.

I utbildningskonceptet har även integrationsfrågan haft stor betydelse. Utbildningen har dels riktat sig till ungdomar som går de nationella programmen på gymnasieskolan och dels till elever som går språkintroduktion

Samarbete mellan aktörer

Utbildningskonceptet har varit ett samarbete mellan Falkenbergs kommun, Region Halland, Halmstad kommun, Hylte kommun och företaget UngDrive.

Två av deltagarna övar på att pitcha en idé

Två av deltagarna övar på att pitcha en idé

Sidan uppdaterad: 2016-07-27
    Ingen giltig användare vald.