Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Grillar ger nya möjligheter för skolköken

I dag var det grillpremiär för kommunens mobila grillar. På Årstadskolan fick barnen egengjorda hamburgare, som grillades utanför skolan.
– Det blev väldigt populärt, säger Camilla Möllborn, verksamhetsutvecklare på kost- och städservice, som berättar att det självfallet också går att grilla andra rätter.

Solen sken dagen till ära – men skulle det regna finns även tält att sätta upp. Just den här dagen hade Årstadskolan valt att lägga grillningen i samband med en idrottsdag med olympiskt tema, men det går förstås precis lika bra att grilla för att pigga upp en vanlig torsdag.

Grillen kan enkelt köras till skolorna. Det är skolorna själva som får komma med önskemål, kanske efter att ha diskuterat tillsammans med skolans matråd och elevråd. Väl på plats är det skolkökets ordinarie personal som lagar maten, eventuellt med stöd av någon ytterligare personal.

– Vi kommer att vara ute med den ett par gånger i vår och fortsätter sedan till hösten. Intresset är stort men skolorna behöver planera in så att det passar, säger Camilla Möllborn.


Kvinna som serverar grillade hamburgare till skolbarn.
Sidan uppdaterad: 2016-05-26