Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Solhagens förskola.

Detta fönster hade krossats vid branden.

Brand stänger Solhagens förskola – verksamheten flyttad

Verksamheten på Solhagens förskola håller till på Ormvråkens förskola och Stenfalkens fritidsgård till följd av en brand natten mellan söndag och måndag.

Den ordinarie verksamheten som bedrivs på Solhagens förskola skedde under måndagen på Stenfalkens fritidsgård. Avdelningen som tillhör Ormvråken, kunde fortsätta sin verksamhet i sina vanliga lokaler. Alla barn från avdelningarna Trollsländan och Humlan hänvisas till Stenfalken från och med tisdag morgon.
– Vi pratar med barnen om det som hänt. Det är viktigt att de får ventillera sina frågor, säger Anette Klang Jensen, verksamhetschef för förskolan i Falkenbergs kommun.

Barn med 15-timmarsplacering har ombetts att vara hemma måndag och tisdag om det är möjligt.

Information till vårdnadshavare sker fortlöpande, dels vid hämtning och lämning men även via telefon vid behov. Skriftlig information kommer fortlöpande även att läggas ut i Unikum. Föräldrarna kommer att kallas till ett föräldramöte när det finns mer information om händelsen och när barnen kan flytta tillbaka. Den som har frågor kan kontakta förskolechef Margret Lilliehöök via kommunens kontaktcenter 0346-88 60 00.

Det var i natt som räddningstjänsten larmades till Solhagens förskola. När räddningstjänsten kom till platsen brann det för fullt men branden kunde släckas snabbt av rökdykare med hjälp av pulversläckare.
– Vi vet ännu inte hur omfattande skadorna är och hur lång tid det tar innan vi kan öppna förskolan igen, säger Irene Wigroth, enhetschef för bygg och projektenheten i kommunen.

Polisen spärrade av platsen på måndagsmorgonen och hade vid lunch avslutat sin tekniska undersökning. Det tyder på att branden är anlagd. Dessutom kommer det att göras en arbetsmiljöbedömning och bedömning från försäkringsbolaget. Därefter kommer saneringen kunna börja.

Artikeln är uppdaterad med ny information från första publiceringen.

Sidan uppdaterad: 2016-04-04