Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Skolmat

Kommunala skolkök på Instagram

Snart kommer du att kunna ta en närmare och mer personlig titt på hur det kan se ut i Falkenbergs skolkök. Två av kommunens skolkök kommer nämligen att visa upp sin vardag på "Skolkockarnas" Instagramkonto under en veckas tid vardera.

Först ut är Vinbergsskolan, som visar upp sitt kök nästa vecka (1-5 februari). Matlagarna där kommer att visa sin värld och vad de jobbar med varje dag. Därefter är det Långavekaskolan vecka 14. Däremellan är det andra svenska skolor som visar upp sina kök. Det kommer att bli mycket bilder på mat, råvaror, matlagning och saker som händer i köket eller i matsalen.

Skogstorpsskolan kommer att vara med senare i år.

Receptplakat skola

– I Falkenberg har vi god, bra och fin mat i våra förskolor och skolor som vi är stolta över. Att få vara med i Skolkockarna ger oss en möjlighet att få visa detta för omvärlden och belysa kockarnas och ekonomibiträdenas arbete. De gör ett jättebra jobb! Vi hade önskat att det funnits något liknande för äldreomsorgen så att vi kunde visa upp det fina arbetet med maten till våra äldre.

Detta säger Camilla Möllborn, verksamhetsutvecklare på kost- och städservice i Falkenbergs kommun.

Skolkockarna är en oberoende och fristående webbsida (med både Instagram- och Facebookkonto) för alla som lagar mat i ett skol- eller förskolekök. Syftet med Skolkockarna är att öka kännedomen om vad våra barn äter i skolan och att uppmärksamma de som lagar maten.

För att följa skolkockarna på Instagram krävs det att du har ett Instagramkonto. Logga in på ditt Instagram och sök efter Skolkockarna, eller klicka på länken i den blåa rutan. Du kan även kolla Skolkockarnas webbsida på www.skolkockarna.se.


Sidan uppdaterad: 2016-01-29