Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Anmälan förskoleklass

Anmälan till förskoleklass sker under perioden 27 januari-14 februari 2016.

Ansökan för ditt barn till förskoleklass gör du via Självservice/Skolstart på Falkenbergs kommuns hemsida. Tjänsten innebär en smidigare och säkrare hantering. För att komma till Självservice klickar du i länken i länkmodulen. Behöver du hjälp med ansökan är du välkommen att besöka eller ringa Kontaktcenter.

Anmälan sker under perioden 27 januari – 14 februari 2016

Alla barn har en garanterad plats på skolan i sitt upptagningsområde*, men har även möjlighet att söka till annan skola. Observera att vi inte kan garantera en plats på önskad skola utanför upptagningsområdet. Skulle du inte få något av dina önskade alternativ har ditt barn alltid en garanterad plats på skolan i sitt upptagningsområde.

Observera att vid val av skola utanför upptagningsområde har ditt barn inte rätt till skolskjuts.

Läsåret 2016/2017
Om du som vårdnadshavare anmäler ditt barn till förskoleklass för läsåret 2016/2017 kommer du under mars/april få ett utskick med praktisk information inför skolstarten.

Fristående skola eller annan kommun
Om du vill välja en fristående skola eller en skola i annan kommun kontaktar du de direkt för att få reda på vad som gäller kring deras antagning.

Fritidshem
Ansökan till fritidshem görs via kommunens hemsida.
Barn som inte är inskrivna på fritidshem, men där behov finns under lov för att föräldrar arbetar eller studerar, kan ansöka om lovdagsomsorg.

Detta behöver du för att använda e-tjänsten:

1) Registrera e-postadress
Det är viktigt att du har en e-postadress registrerad hos oss. Den registrera du första gången du använder Självservice.

Har ditt barn två vårdnadshavare är det viktigt att tänka på att ni båda ska registrera varsin e-postadress. Vi ger allt oftare viktig information via e-post så det är bra för både dig och oss om vi har rätt adress till er båda. I Självservice loggar du in med din e-legitimation.

2) E-legitimation
Se till att du har en e-legitimation. Har ditt barn två vårdnadshavare är det viktigt att tänka på att båda behöver e-legitimation.

Saknar du e-legitimation?
Om du saknar e-legitimation och behöver hjälp att göra en ansökan kan du besöka Kontaktcenter. Ta med giltig legitimation. Besöksadress: Stadshuset, Nygatan 34 eller Kuben, Rådhustorget.

*Skolorna har så kallade upptagningsområden och barnen har en garanterad plats på skolan i det upptagningsområde hon/han är folkbokförd. Upptagningsområdena är inte fasta över tiden utan kan justeras.

Sidan uppdaterad: 2016-01-22