Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Lågstadiesatsningen i Falkenberg

I samband med den statliga Lågstadiesatsningen kommer Falkenbergs kommun att tillsvidareanställa ett stort antal lärare, förskollärare, speciallärare och annan förstärkning för undervisning i åk F-3. Pengarna kommer från staten och ska öka kvaliteten på undervisningen, bland annat genom fler lärare i verksamheten. Beroende på skolornas behov anställs lärare med olika typer av specialistkomptens.

I Falkenberg vill vi att rektorer och lärare ska kunna ge rätt stöd i rätt tid med bl.a. ökat stöd av speciallärare och elevhälsateam. Detta för att möta elevers individuella behov, göra tidiga pedagogiska utredningar och utarbeta, följa upp och utvärdera åtgärdsprogram och pedagogiska insatser. Det finns också behov av personalförstärkning för att bistå lärare att organisera den dagliga undervisningen, så att den ännu bättre anpassas efter elevernas olika behov. Att stärka tillgången till kvalificerade studiehandledare på modersmål och skapa bättre förutsättningar för en god språk-, läs- och skrivutveckling i alla ämnen är också angeläget.

Tjänsterna kopplade till Lågstadiesatsningen kommer att utannonseras mellan den 26/10-8/11 2015.

Vill du jobba hos oss? Läs mer i annonserna, som du hittar på lediga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2015-10-06