Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs Montessoriskola är Årets Vattenskola 2014

Falkenbergs Montessoriskola har utsetts till Årets Vattenskola 2014 för sitt breda och praktiskt orienterade vattenarbete som spänner över både ämnesgränser och årskurser.

Tre glada Vattenprismottagare från skolan - Birgitta, Cecilia och Jenny

Juryn skriver bland annat i sin motivering att personalen har lyckats integrera både vatten, miljö och hållbarhet i undervisningen. Skolan har genomfört många praktiska aktiviteter på temat vatten och hållbarhet där eleverna fått möjlighet att sätta sig in i och reflektera kring olika frågor. De har exempelvis fått bära vatten runt skolan för att tänka sig in barns vardag i andra länder, gjort duschvattenundersökningar hemma, och byggt egna vattentorn. Skolans elever har även arbetat med projektet "Vet Hut" som inneburit allt från att sponsra en skola i Uganda med en ny brunn till att undersöka växt- och djurliv i den närliggande Hertingforsen i Ätran.

- Vi har lagt stor vikt vid att stimulera elevernas alla sinnen när vi arbetar med vattenfrågor. Vi tror att det är ett effektivt sätt att öka entusiasm och skapa förståelse för vattnets viktiga roll, säger Jenny Bolmstedt, biolog vid Falkenbergs Montessoriskola.

Priset delas ut av Stockholm International Water Institute och förutom diplom får skolan  30 000 kr som stöd för fortsatta satsningar inom området.

Sidan uppdaterad: 2014-10-30