Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Kommunsstyrelsen utanför förskolan.

Kommunstyrelsen på Werners Hage förskola.

Werners hage förskola först ut av tre

Nu är förskolan Werners Hage strax klar för inflyttning. Det är den första av tre moderna förskolor, som alla ska se likadana ut.

– Det finns behov av fler förskolor. Vi är glada och stolta i dag, säger Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande, som tillsammans med resten av kommunstyrelsen besökte den nästan färdiga förskolan.


Ännu återstår några delar innan barnen kommer den 4 augusti, staket till exempel. En rad gröna växter väntar också på att bli planterade på gården. Den består till viss del av ren naturtomt, men där finns också lekställning, sandlådor och ett rejält skärmtak där barn som sover middag kan ligga nerbäddade i sin vagn.

Förskolan kommer att rymma fyra avdelningar med egna lokaler, men med en stor gemensam lokal i mitten som vid behov kan delas av, inspirerad av Reggio Emilia-pedagogik.

Själva byggnaden är väl genomtänkt. Förskolan är ett lågenergihus, nära passivhusstandard, med jordvärme och solfångare på taken. Materialen är så kallade underhållsfria material, för att de ska hålla länge. Luftintaget till ventilationen ligger så till, att luften hinner värmas upp på vintern och kylas ner på sommaren, innan den kommer in i lokalerna.

På Dahls ängar och så småningom i Skogstorp, ska likadana förskolor byggas. Just nu behövs fler förskolor i Falkenberg. Skulle behoven ändras i framtiden, finns möjligheter att ändra om byggnaderna.

– Förskolan är förberedd för att byggas om till gruppboende med 5-6 lägenheter, säger Lars-Erik Lundin, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

Köket, som i dag är i dag ett mottagningskök, är förberett för att kunna bli ett tillagningskök.


Sidan uppdaterad: 2014-06-10