Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Spännande fritidsaktiviteter ska öka ungas intresse för teknik i Falkenberg

Är du elev mellan 7 och 12 år eller förälder till ett barn i den åldern och är nyfiken på att lära dig mer om teknik eller delta i utmanande fritidsaktiviteter? Då kanske kommunens  teknik- och entreprenörsskola är något för dig.

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörskola, där barn, unga och vuxna kan delta i fritidsverksamhet, ungefär som den kommunala musikskolan fast med inriktningen teknik och entreprenörskap. Genom KomTek- pedagogiken får barn och unga utlopp för sin kreativitet på ett sätt som de kanske inte provat tidigare. Här byggs det figurer som rör på sig, lyser och låter. Alla som deltar får använda verktyg, bygga olika produkter och prova på olika tekniker beroende på ålder. Det man bygger får man ta med hem. Ha kul! Gör fel! är KomTek:s ledord. Satsningen görs av Falkenbergs kommun med stöd av Framtidsbanken (Sparbanken).

På påsklovet hade KomTek verksamhet på Ätranskolan och på Falkenbergs gymnasieskola. I mitten av juni kommer ytterligare aktiviteter att erbjudas- så håll ögonen öppna för mer information på din skola och kommunens hemsida.

Sidan uppdaterad: 2014-06-18