Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Risk för inställda skolskjutsar

Denna artikeln tillhör nyhetsförmedlingen kring stormen Sven i december 2013

På grund av torsdagens och fredagens stormvindar och nederbörd finns risk för att skolskjutsarna under fredag förmiddag ställs in. Hallandstrafiken meddelar följande:

"Stormvarning klass 2 är utfärdad för Halland med start på torsdagskvällen. Detta kan medföra störningar i kollektiv- och skolskjutstrafiken främst på fredagsmorgon. Risk för både försenade turer samt inställda turer föreligger. Det är upp till varje trafikoperatör samt i förlängningen varje chaufför att göra bedömningen om fordonet kan framföras på ett säkert sätt och de äger rätten att besluta om hur trafiken kommer trafikeras. Säkerheten för resenären kommer alltid främst i dessa lägen.

Läget kan säkerligen se olika ut i olika kommuner och även i samma kommun och därför kommer Hallandstrafiken fortlöpande ta in information från trafikoperatörerna och informera kommunerna om detta gällande skolskjutsarna.

Förälder eller vårdnadshavare håller sig uppdaterad genom att följa informationen på kommunens hemsida. Vi rekommenderar att inte lämna yngre barn ensamma eftersom informationen kan komma väldigt sent.

Kontaktperson Hallandstrafiken för Falkenberg och Varberg:

Helena Karlsson, Trafikutvecklare Skoltrafik Hallandstrafiken, tel. 0346 712 572"Sidan uppdaterad: 2013-12-11