Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Kvällsöppen förskola i Trollgården

Utdrag ur Framtid Falkenberg 3 2013

Falkenberg har fått sin första kvällsöppna förskola. Det är Trollgården på Slätten som från nu i höst är öppen mellan sex på morgonen och nio på kvällen.

-De tidiga mornarna är mycket efterfrågade av föräldrar som redan har sina barn här, berättar Irené Johansson, barnskötare på Trollgården.

Irené Johansson på Trollgården

Irené Johansson på Trollgården

Trollgården har tre avdelningar med cirka 45 inskrivna barn. Blir det fler på kvällstid kan antalet utökas liksom personalen.

-Vi vill bli ett alternativ för föräldrar som hittills fått ta hjälp av till exempel anhöriga för att klara barnomsorgen på kvällarna, säger Fredrik Lundqvist, förskolechef.

De nya arbetstiderna har inte vållat några problem för personalen, enligt Irené Johansson. Scheman har lagt så att någon alltid finns på plats fram till 21 om det behövs.

-Ingen är tvingad till detta, betonar både hon och Fredrik Lundqvist.

Med sitt läge nära en skog har Trollgården satsat mycket på utevistelse och på att vara en hälsofrämjande förskola. Närmsta granne är den nybyggda gruppbostaden på Slättenvägen som beskrivs i en annan artikel i den här tidningen. Fredrik Lundqvist ser möjligheter till samarbete med personalen där som en källa till trygghet för båda parter.

Sedan tidigare finns Nattugglan, belägen i Bokens förskola, som är öppen dygnet runt, sju dagar i veckan. Efterfrågan på plats i Nattugglan är stor, i september stod 31 barn i kö för en plats, uppger Yvonne Jogbratt, på barn- och utbildningsförvaltningen. Att bereda så många barn som möjligt en plats är ett omfattande pussel, eftersom behoven är högst varierande. Det handlar om barn till föräldrar som arbetar skift, kvällar och helger eller tidiga mornar.

Sidan uppdaterad: 2013-11-18