Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Många besökare på gymnasiemässan

Falkhallen är onsdag och torsdag översvämmad av högstadieungdomar som får information om olika gymnasieutbildningar. Årets gymnasiemässa lockar många utställare och besökare.

Falkenbergs dansare i Black Box

Falkenbergs dansare i Black Box

Naturligtvis spelar Falkenbergs gymnasieskola en framträdande roll när de olika programmen och inriktningarna presenteras på mässan. Bland annat gör skolans estetelever, tillsammans med gymnasiesärskolan, flera framträdanden med sång, musik och dans i Falkhallens Black Box. Även andra skolor framträder där med olika program.

Huvudsakligen halländska gymnasieskolor deltar på mässan och lockar till sig ungdomarna och deras lärare och föräldrar med olika aktiviteter. Till exempel kan ungdomarna mäta sig spänst samtidigt som de får information om volleybollutbildningen i Falkenberg.En av de spänstigare är Marcus Källström från Halmstad som tangerade 3-metersnivån.

- Jag funderar på att gå ett program med handbollsinriktning, eftersom jag spelar handboll, konstaterade han.

Marcus Källström hoppade högt

Marcus Källström hoppade högt

Lovisa Svensson läser kinesiska

Lovisa Svensson läser kinesiska

Falkenbergs gymnasieskola är ensam i länet om att erbjuda utbildning i kinesiska. Liljia Song, skolans kinesiska lärare, står redo att göra reklam för sin utbildning tillsammans med sina elever.

Uppdaterad
20131010


Sidan uppdaterad: 2013-10-10