Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Om KomTeks kurser

Lek fram kul teknik

Detta är kursen för alla mellan 7-8 år.

I denna kurs ligger fokus på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft. Vi presenterar olika verktyg för deltagarna och visar hur de fungerar och när säkerhetsgenomgången är klar får deltagarna prova att till exempel spika, skruva och borra.

En ljus idé

Detta är kursen för alla mellan 9-10 år.

I denna kurs ligger fokus på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft. Vi introducerar även enkel elektronik där deltagarna får prova på att löda. Det kan handla om att göra en lampa som drivs av batterier eller så använder vi en motor för att driva en mekanisk rörelse.

Har man gått kursen Lek fram kul teknik kommer kanske en del av verktygen kännas igen, men det är alltid bra med repetition och som deltagare får man gärna dela med sig av sina kunskaper till kamraterna i kursen.

MakerOnsdag

Detta är kursen för alla mellan 11-13 år.

I denna kurs ligger mer fokus på att deltagarna ska vara noggranna och göra hållbara konstruktioner. Vi presenterar lite klurigare verktyg, som till exempel ett skjutmått. Deltagarna kommer att få löda och bland annat lära sig att parallellkoppla lysdioder, men även bygga med mekaniska rörelser.

Har man gått tidigare KomTek-kurser kommer kanske en del av verktygen kännas igen, men det är alltid bra med repetition och som deltagare får man gärna dela med sig av sina kunskaper till kamraterna i kursen.

Sidan uppdaterad: 2017-12-13