Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
två elever, tjej och kille från Handelsprogrammet står vi en hylla på gekås

Handels- och administrationsprogrammet

... för dig som tänker dig en framtid inom företagande, service eller ekonomi.

På programmet får du grundläggande yrkeskunskaper för arbete i butik. Du lär dig hur man sköter mindre företag och driver projekt. Du får kunskap om att arbeta med event och mässor. Du får lära dig vad som krävs i det personliga mötet vid försäljning och service.

Handel omfattar försäljning och logistik, marknadsföring och produktkunskap, branschkunskap, kundservice och affärsutveckling i olika former.
 
Du får öva dig i att kommunicera både muntligt och skriftligt samt med hjälp av olika medier. Du får också utveckla dina färdigheter i att använda IT. Utbildningen ska också ge dig möjligheter till fördjupade studier i engelska.
 
Under din tid på Handels- och administrations-programmet har du möjlighet att få prova på hur det är att vara företagare. Inom Ung Företagsamhet får du lära dig att starta, driva och utveckla ditt eget riktiga företag. Med handledning får du ta fram din egen produkt i form av en vara eller tjänst, utforma marknadsföring och sälja din produkt.
 
Du kommer att ha minst 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. Då får du praktisera och utveckla dina kunskaper i exempelvis en butik. APL är uppdelad i flera perioder så du får prova på olika arbetsplatser.

Vi erbjuder inriktningen som ger fördjupade kunskaper för arbete inom handel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Efter gymnasiet:
Vidare studier
Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola. Du kan också läsa kurser under gymnasietiden som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Exempel på yrken
Programmet ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare, inköpare och butiksledare.


Sidan uppdaterad: 2017-05-10