Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Fiolspelande elev

Musik

Musikinriktningen på det estetiska programmet är en utbildning som får dig att växa som person och som ger dig stora möjligheter att utvecklas musikaliskt. Du får möjlighet att uppträda i större och mindre sammanhang både enskilt och i grupp.

I utbildningen lägger vi fokus på att du ska utveckla ditt personliga scenspråk och känna dig trygg i gruppen och med att stå på scen. Ett gott samarbete mellan elever & lärare under flera större föreställningar bidrar till en varm och unik gemenskap på inriktningen. 

I musikkurserna får du möjlighet att utveckla många sidor av din personlighet. Vi arbetar med att stärka dig som människa i ditt konstnärliga uttryck. Du utvecklar din förmåga till inlevelse, skapande och kommunikation. Kunskaperna som du utvecklar har du glädje av vilken väg du än väljer i livet.

På musikinriktningen får du dels individuella lektioner på två instrument/sång samt flera grupplektioner inom t ex ensemble, körsång och gehörs- och musiklära. Varje år får du jobba med en större produktion i ämnena estetisk kommunikation 1, 2 och 3. Du kommer också att få möjlighet att arbeta tillsammans med de andra inriktningarna på estetiska programmet: dans, teater, bild och media.

Under studietiden kommer du att få gå på olika konserter och besöka olika skolor.

Du läser ett högskoleförberedande program. Detta gör att du kan utbilda dig vidare till exempelvis musiker, musikalartist eller musiklärare. Din examen förbereder dig även till humanistiska och samhällsvetenskapliga studier. Du kan t ex bli polis, lärare m.m. Vad du än väljer att göra i livet kommer du att ha stor nytta av den personliga resa du gör hos oss.


Sidan uppdaterad: 2016-08-12