Prisutdelning

Idag ägde prisutdelning rum för skolans Litterära pristävlan. Fyra bidrag blev utvalda. Tre som vinnare och ett hedersomnämnde.

Vinnaren är "Rosen som inte gav uppPDF
Vinstsumma 2500 kr
Maja Frankki, 16SAB
En novell om en dyster mörk framtid. Alla färger är dem samma grå, blå och grön. Men det finns fortfarande minnen kvar från en annan tid. Ljuset. Tänk att en ros kan betyda så mycket.

Tvåa blev "Som ett frö i vinden"PDF
Vinstsumma 1500 kr
Louise Andersson, 15TEB
En novell som kan läsas som en metafor för livet. Hur man som människa kan välja att gå sin egen väg i livet, och att det ibland verkar som om de vägar man väljer kan kännas fel, eller bara onödigt krokiga. En historia om att våga kasta sig ut i det okända, att våga för att vinna.

Trea blev "Elefanten i rummetPDF
Vinstsumma 1000 kr
Mustafa Ömeroglu, 15EKB
En novell som i en humoristisk ton tar upp ett viktigt ämne; nämligen hur vi ska våga närma oss människor som har det svårt. Elefanten i rummet talar man inte om, man låtsas inte om den. Likadant kan det vara med människor i vår närhet, som man misstänker har problem, men som ingen vågar fråga om de mår bra. Sista raden i den här novellen hugger läsaren rakt i hjärtat.

Hederspris
”Höstdikt RegnetPDFPDF
Ebba Dahlqvist, IA gymnasiesärskolan
För att på ett stilsäkert sätt har fångat höstens känsla.

.

Sidan uppdaterad: 2017-12-08